Ekonomi Nilüfer ARAT - İSTANBUL

Nilüfer ARAT - İSTANBUL

27.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nilüfer ARAT - İSTANBUL

Nilüfer ARAT - İSTANBUL

HÜRRİYET Gazetesi, Uluslararası Güvence Kalite Belgesi "ISO 9001"i Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Doğan Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, İngiliz Standartları Enstitüsü Başkanı (BSI) Tom Harland çok sayıda bakan ve işadamının katıldığı bir törenle aldı.
Hürriyet Medya Towers'taki ödül töreni, UCLA Üniversitesi'nden birincilikle mezun olan Hakan Tuna'nın yer aldığı reklam filminin gösterimiyle başladı.
Törende yaptığı espirilerle davetlileri güldüren Demirel Türkiye Cumhuriyeti'nin 74 yıllık ömründe çok büyük başarılara imza attığını belirterek şunları söyledi:
"Değişen dünya şartları içerisinde hudutlar etkisiz hale gelmiştir. Mesele herkesin öbüründen daha iyi şeyler yapabilmesindedir. Bunun adı rekabettir. Sihirli bir olaydır. Rekabete dahil olabilmeyi göze alabiliyorsanız küreselleşmeye de dahil olursunuz. Türkiye bugün Avrupa'nın bir parçası olma iddiasındadır, yarışı vatandaşlarının gayretiyle kazanacaktır. Bu ülkenin vatandaşı, müteşebbisi, ilim adamları bunu anlar ve bunun hevesi içine girerlerse, dinamizmi başka yerde aramaya gerek kalmayacaktır. Bu yarışa girdik, geri kalamayız, pişman olamayız."
Kazanılan uluslararası ödüllerin kurumların değil milletin olduğunu kaydeden Demirel'in "BRİSA ödülünü Sabancı bana verdi. Çankaya Köşkü Büyük Salonu'nda saklıyorum. Daha çok ödül getirin, orayı süsleyeyim" sözleri herkesi güldürdü.

1 Mayıs 1948'de yayın hayatına başlayan Hürriyet Gazetesi'nin ISO 9001 Uluslararası Kalite Belgesi'ni kazanarak uluslararası basın devlerine örnek olduğunu belirten Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise "Hürriyet'in ulaştığı bu nokta cumhuriyetin başarısıdır" dedi. Özkök ödülü İngiliz Standartları Enstitüsü Başkanı Tom Harland'ın elinden aldı. Harland, Demirel'e de Hürriyet'e verilen ödülün benzerini takdim etti.
Sanayi Bakanı Yalım Erez de ISO 9001 belgesinin en önemli vasfının doğru haber olduğunu belirterek "Bugün temiz toplum ve temiz siyaseti sağlamakta en büyük güç temiz medyadır" diye konuştu.
Ödül törenine Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Bahattin Şeker, Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, Milletvekilleri Cavit Çağlar, Güneş Taner, Ahmet Neidim, İstanbul Valisi Rıdvan Yenişen, Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan Doğan Medya Grup Başkanı Yaşar Eroğlu, Doğan Medya Grup Başkan yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ, Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Doğan Heper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni - İcra Kurulu üyesi Derya Sazak, İcra Kurulu üyeleri İbrahim Sezer, Dinç Üner, Hanzade Doğan, Kanal D İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arzuhan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan yardımcısı Yalçın Balcı, İcra Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Suna Kıraç, Can Kıraç, işadamları Sakıp Sabancı, Ali Sabancı, Mustafa Koç, Vitali Hakko, Hüsnü Özyeğin, Asım Kocabıyık, Mustafa Taviloğlu, Hasan Arat, Burhan Karaçam, Erdoğan Demirören'le çok sayıda yazar ve gazete yöneticisi de katıldı.