Ekonomi OHAL kalkınca yatırımlar  artacak

OHAL kalkınca yatırımlar  artacak

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

OHAL kalkınca yatırımlar  artacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “OHAL’in kaldırılması Türkiye’ye olumlu yansıyacak, küresel doğrudan yatırımları, fon akışını, algısını olumlu etkileyecek, Türkiye’nin normalleşmesine katkıda bulunacak” dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, dün Habertürk’te katıldığı programda, hain darbe girişimi ve terör olayları nedeniyle Türkiye’nin OHAL’e geçmeye mecbur kaldığını anımsatarak, “OHAL’in kaldırılacak olması muazzam olumlu bir gelişme. Cumhurbaşkanımız bu taahhüdü verdi. Türkiye zaten terör koridorunu yıktı. Terör koridoru yıkıldığına, FETÖ’yle mücadelede başarılı olunduğuna göre, OHAL’in kaldırılması tabii ki olumlu yansıyacak. Küresel doğrudan yatırımları, fon akışını, algısını olumlu etkileyecek, Türkiye’nin normalleşmesine katkıda bulunacak. Zaten liradaki değer kaybı, önemli ölçüde bu algı bozulması ve bunun fon akışına olumsuz yansımasından kaynaklanıyor” dedi.

Parasal sıkılaşma ile iç talebin bir miktar yavaşlayacağını, dış talebin de büyümeyi destekleyeceğini belirten Şimşek, “Bu da cari açığın azalması ve enflasyonun düşmeye başlaması demek. Özetle seçim sonrası belirsizlik azalacak, reformları hızlandırma kabiliyetimiz artacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uzlaşmacı tavır

Şimşek, seçimlerin olası sonuçları konusunda da şunları kaydetti:

“Meclis’le cumhurbaşkanı hükümetinin uyum-lu olması idealdir. Ekonomik görünüm açısından ideal senaryodur. Yok eğer muhalefetin çoğunlukta olduğu meclis söz konusu olursa, uzlaşma yolu aranacak. Bütün bu reform çalışmalarında muhalefet desteği arzulanacak. Muhalefet geçmişte maalesef reformlarla ilgili güçlü destek vermedi. İdeali hükümetle meclis uyumudur. Yok milletimiz bu yönde farklı bir karar verirse, o zaman da eminim Cumhurbaşkanımız mecliste uzlaşmacı bir tavırla memleket sorunlarını çözmek için tüm kesimlerle yakın çalışacaklardır. Ekonomide ideal senaryo olmaz ama büyük bir endişe konusu olarak sunmak da doğru olmaz.”