Ekonomi Okul bahçesi bostana döndü pirinç para yerine geçiyor

Okul bahçesi bostana döndü pirinç para yerine geçiyor

02.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan’da ekonomik kriz nedeniyle yemek bulma sorunu yaşayan aileler çoğalırken Selanik Üniversitesi Tarım fakültesi ilginç bir proje başlattı

Okul bahçesi bostana döndü pirinç para yerine geçiyor

Buna göre üniversitenin sahip olduğu geniş arazi 100’er metrekarelik parçalara bölünerek lahana, marul ve brokoli gibi sebzeler yetiştirmeleri için ailelere kiralanacak. Bostanların yıllık kirası 120 euro olarak belirlendi. Lahana üretecek ailelere üniversite öğrencileri teknik destek verecek. Programın açıklandığı ilk saatlerde 70 müracaat yapıldığı açıklandı.
Kriz nedeniyle seyircisiz oynamaktan bezen Selanik Devlet Tiyatrosu yetkilileri çareyi, bilet karşılığı para yerine yiyecek maddeleri istemekte buldu. Mart ve nisan ayında sahne alacak oyunlara giriş için seyircilerin süt tozu, konserve, pirinç ve makarna paketleri getirmesi yeterli olacak.
Tiyatronun sanat yönetmeni Sotiris Hacakis açıklamasında “Formül basit. Seyircilerin getireceği yiyecekler yoksul çocuklar ve evli olmayan anneler cemiyetlerine sevkedilecek. Bu arada, bilet parasını vermekte zorlanan kitle de tiyatroya gelebilecek" dedi.

Başbakan maaş almayı reddetti
Borç kriziyle boğuşan Yunanistan’ın teknokrat Başbakanı Lukas Papadimos’un maaş almayı reddettiği ortaya çıktı.
Yunan medyasında yer alan haberlere göre Papadimos, göreve geldiği geçen kasım ayından beri maaş almıyor. Yunan Başbakan'ın, yakın çalışma arkadaşlarından dahi gizlediği gerçek, bir Alman gazeteciyle özel sohbetinde öğrenildi. Yunanistan'da başbakanın yıllık maaşı 115 bin euro civarında. Yunan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas da göreve başladığı kasımdan beri maaş almıyor. Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ise 360 bin euro olan astronomik maaşı eleştiri oklarını çekince ocakta maaşından vazgeçmişti.

Haberin Devamı

Okul bahçesi bostana döndü pirinç para yerine geçiyor

VENİZELOS’A EL ENSE!
Yunanistan’da derinleşen ekonomik durgunluğun önüne geçmek amacıyla Yunan ekonomisine AB destek fonlarıyla doping yapılacak. AB zirvesi için Brüksel’de olan Yunan Başbakanı Lukas Papadimos’un, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile AB’nin Yunanistan’a verdiği destek fonlarının hızlandırılması konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Yunan medyası acilen toplam 12 milyar euro'luk ödeme yapılacağını duyurdu. Bu arada Brüksel'deki liderler zirvesi öncesi Euro Bölgesi maliye bakanları da bir araya geldi. Toplantıda Lüksemburg Başbakanı ve Euro Grubu Başkanı Jean Claude Juncker'in Yunan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'u el enseyle karışık kucaklaması objektiflere takıldı.