Ekonomi Önceliğiniz rahatlık olmalı

Önceliğiniz rahatlık olmalı

15.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyadaki farklı mimarileri inceleyen Yüksek Mimar Bahar Aykaç, bu hafta dekorasyondaki hataları anlattı. Ayrıca dünyanın en büyük ahşap yapısını anlatan Aykaç, balık severler için ilginç bir öneride de bulundu

Önceliğiniz rahatlık olmalı

Yeni bir eve taşındığımızda, evimizi en güzel hale getirmek ve rahat ortamlar yaratmak isteriz. Bu keyifli süreç, başta alacağımız temel kararlar ile şekillenir. Verdiğimiz kararlardan pişman olmamak için dikkat etmek gerekir. Bu sebeple bu haftaki yazımı dekorasyon hatalarına ayırmak istedim. Gelin en çok yaptığımız hatalara birlikte göz atalım.
* Beğendiğiniz ve satın almaya karar verdiğiniz mobilyaların rahat ve kullanışlı olmasına özen göstermelisiniz. Özellikle zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz yaşam alanlarında bu kurala kesinlikle bağlı kalmanızda fayda var.
n Mağazalarda beğendiğiniz bir ürün evinizde aynı etkiyi vermeyebilir. Ürünü alırken yerleşeceği mekânı bir bütün olarak düşünmelisiniz. Perdeler, duvar ve yer döşemeleri, koltuklar ve halı, aksesuarlar bir bütünün parçaları olarak seçilmeli.
* Duvarınızın rengini belirlerken yerinde denemeler yapmak önemlidir. Her mekânın ışığı farklı olduğu gibi, renklerin büyük yüzeylerdeki etkisi de farklıdır. Boyayı son kat uygulamasına kadar deneyin.Duvar kağıdını seçerken de titiz olun.
* Yaşamınızı iyi analız etmeli, hangi mekânlarda neler yapacağınızı netleştirmelisiniz. Örneğin çok tv seyreden biri değilseniz başköşeyi tv ünitesine ayırmak yanlış olur. Kitap okumaya meraklıysanız güzel bir kitap köşesine ihtiyacınız var demektir. İhtiyaçlarınıza öncelikli önem vermelisiniz.
* Özellikle değiştirmesi zor olan, uzun süre kullanmak zorunda kalacağınız ürünlere bütçenizin daha büyük bölümünü ayırmalısınız. Örneğin ıslak hacimleri değiştirmek çok zordur. Tesisat işleri, banyo- mutfak dekorasyonları önemlidir. Bu işlerde alabileceğiniz en kaliteli ürünü bulmalısınız. Buna karşılık koltuk takımı, yemek masası ve sandalyelerinizi kolaylıkla tekrar değiştirebilirsiniz.
* Evinizde duvarlara asacağınız tablolar ve kullanacağınız aksesuarlarda bir dil birliği yakalamak önemlidir. Hikayesi olan materyaller evinize kişilik katacaktır.
* Son olarak, hepimiz beyaz rengi seviyoruz ama kullanımı çok zor. Çocuklarımız varsa, çok misafirli hareketli bir yaşantı sürüyorsak, dikkatli ve titiz değilsek bir yılını doldurmadan eski gibi duracak beyaz döşemelikler ve halılardan kaçınmak zorundayız. Aynı şekilde çok narin mobilyalar, cam aksesuarlar gibi özel özen ve dikkat isteyen ürünleri alırken durup yaşantımızı bir daha düşünsek iyi olur.

Haberin Devamı

TASARIM DÜNYASI

Yakamoz etkili akvaryum

Siz de benim gibi akvaryumlara bayılıyor ama sadece bakımı zor olduğu için uzak durmayı tercih ediyorsanız çözümü teknolojide. Biorb Akvaryum, tabana çöken kalıntıların olmadığı, balıklarımızı net görebileceğimiz, rengârenk, şık bir akvaryum vaadediyor. Temizliği ile sürekli uğraşmamıza gerek yok. Yakamoz etkisiyle ortama romantik bir hava verirken, balıklarımız da uzun ömürlü olacak. Kulağa sadece bir hayal gibi gelse de son derece zarif görüntüsü ile evlerde, ofislerde kullanabileceğimiz bu akvaryumun, özel tasarım aksesuarları da bulunuyor.

İLGİNÇ PROJELER

Dünyanın en büyük ahşap ‘arı kovanı’

Dünyanın en büyük ahşap konstrüksiyonlu ikonik yapısı geçtiğimiz yıllarda İspanya’ın önemli şehirlerinden Seville’de açıldı. Daha tasarım aşamasındayken bile büyük heyecan uyandıran fantastik yapı Metropol Parasol ile İspanya’nın büyülü mimarisine bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Yapının dalgalanan şemsiye biçimindeki çatısı aynı zamanda dünyanın en geniş açıklığı örten ahşap konstrüksiyonu. J. Mayer Architects tarafından tasarlan yapının çatısı arı kovanına benzeyen panellerden oluşuyor ve altında yürüyüş yolları, dinlenme alanları, semt pazarı, kafe ve restaurantları barındırıyor. Bu ikonik projenin finansmanı Seville kenti ve ahşap firması tarafından ortak olarak karşılanmış.