Ekonomi Oscar’ın ve Obama’nın pırlantacısı Türkiye’de

Oscar’ın ve Obama’nın pırlantacısı Türkiye’de

03.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oscar başta olmak üzere pek çok tören ve davette ünlü kadınların tercihi olan Forevermark marka pırlantalar Türkiye’ye geldi. Marka, pırlantalara kıldan ince bir ‘kimlik numarası’ işliyor

Oscar’ın ve Obama’nın  pırlantacısı Türkiye’de

Dünyanın önemli elmas firmalarından De Beers Grubu’nun pırlanta markası Forevermark, Zen Pırlanta’yla Türkiye’de. Özellikle Oscar yıldızlarının tercih ettiği marka, dünyadaki her Forevermark pırlantasına bir de ‘kimlik numarası’ yerleştiriyor. Saç telinin 5 binde bir inceliğinde olan bu işleme, sadece özel bir makineyle görülebiliyor. Her ‘kimlik’ veritabanında muhafaza ediliyor, böylece pırlantalar uluslararası bir kimliğe sahip oluyor.
Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, “Forevermark sadece Zen’de satılacak, bunun için 1.5 yıl uğraştık” dedi. Lisans anlaşması töreninde konuşan Güzeliş, “5+5 yıllık bir anlaşma yaptık, gerekli şartlar karşılıklı olarak yerine getirildiğinde ikinci beş yıl da devam edecektir” dedi. Zen Pırlanta’nın her ay 1200 yeni müşteriye mücevher sattığını belirten Güzeliş, “Bu satışların 600’ü tek taş, iki sene içerisinde tüm tek taş satışlarının Forevermark’a döneceğini düşünüyorum. Yüzde 10 gibi bir fiyat farkı var, 0.15 karat bir taşın fiyatı 600 dolar” diye konuştu. Mayıs ayında Zen Pırlanta’nın 20 mağazasında satışına başlanan Forevermark pırlanta, yıl sonuna kadar toplam 50 mağazada yer alacak.

Haberin Devamı

First Lady koluna taktı...

Oscar törenlerinde, film festivallerinde Karolina Kurkova, Jenifer Garner, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman ve Uma Thurman gibi ünlü isimlerin de kullandığı Forevermark pırlantalardan yapılmış mücevherler, Barack Obama’nın başkanlık balosundan sonra da gündeme gelmiş, Michelle Obama’nın kolundaki takı uzun süre konuşulmuştu.

‘Dünyanın en iyi elmas kesim ustaları işliyor’

Forevermark Başkanı Stephen Lussier, Forevermark’ı ABD, Kanada, Avustralya, Hong Kong, Singapur, Hindistan ve Çin gibi ülkelerden sonra mücevher anlamında önemli bir yerde gördükleri Türkiye’de geliştirmek istediklerini anlattı. Dünyadaki pırlantaların yüzde 1’inin Forevermark kriterlerine uygun olduğunu belirten Lussier, “Sıkı bir kontrolden sonra Forevermark standartlarına uygun olduğu belirlenen her Forevermark pırlantası, sayısı ancak 35’i bulan dünyanın en iyi elmas kesim ustaları tarafından işlenir” diye konuştu.