Ekonomi Oyun konsolunda ‘4K’ rüzgarı esiyor

Oyun konsolunda ‘4K’ rüzgarı esiyor

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sony’nin oyun konsolu Playstation 4’e iki yeni model eklendi. Playstation Pro ve Slim lanse edildi. Saklama alanları geliştirilen modeller, eylül ayından itibaren Japonya, Kuzey Amerika ve Avrupa’da satışa sunulacak. Türkiye’ye ne zaman gelecekleri belli değil.

Oyun konsolunda ‘4K’ rüzgarı esiyor

Playstation Slim, 500 GB saklama alanına sahip. İç yapısından tasarımına kadar pek çok özelliği yenilendi. Önceki modellerine göre yüzde 30 daha ince. Standart PS4’lerin yerini alacak olan model, eğimli bir görünüme sahip. Konsol gövdesinin ön ve arka kısmı açılı bir şekilde tasarlandı. HDR’yi destekliyor.

Haberin Devamı

Playstation Slim’in tek çipli özel sekiz çekirdekli işlemcisi var. 8 GB bellek, 1 Terabayta kadar saklama alanı bulunuyor. 2.1 kilogram ağırlığında 288 mm kalınlığında.

Playsatation Pro ise, 10 Kasım’da piyasaya sunulacak. Pro, 4K destekli ve teknolojik açıdan çok güçlendirilmiş bir model. Özellikle Playstation VR gözlüğüyle oynanacak sanal gerçeklik oyunlarında tam performans vermeyi hedefliyor.

Playstation Pro, sekiz çekirdekli işlemci ve 8 GB Ram’le geldi. 4K desteğiyle beraber bu oyun konsolu üzerinden Netflix ve Youtube gibi platformlardaki 4K çözünürlükli içerikler izlenebilecek. 1 Terabayta kadar sabit sürücü kapasitesi var.

Tüm oyunlar uyumlu

Halihazırda var olan ve gelecekte piyasaya sürülecek olanlar da dahil olmak üzere, her PS4 oyunu PS4 Pro da dahil olmak üzere, tüm PS4’lerde oynanabiliyor. Ayrıca, tüm PS4 sistemleri, aynı kullanıcı ara yüzünü kullanıyor ve çoklu oyuncu ve ağ hizmetlerinde aynı çevrimiçi topluluğu paylaşıyor.