Ekonomi Oyun severler bu fuarda buluşuyor

Oyun severler bu fuarda buluşuyor

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Oyun severler bu fuarda buluşuyor

Oyun fuarı Gaming İstanbul (GIST), dördüncü kez kapılarını açtı. İstanbul’da Avrasya Göster ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuar, 31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında açık kalacak. Fuarda en yeni oyunlar, eğlence dolu etkinlikler, ödüllü yarışma ve turnuvalar oyunseverleri beklerken, oyun dünyasının profesyonelleri, yerel ve uluslararası yatırımcılar, yaratıcı alanlarda kariyer hedefleyenler de fuarın B2B alanında buluşacak.

Haberin Devamı

‘Hızlı büyüyoruz’

Kostüm ve aksesuarlarıyla dijital oyun ve eğlence dünyasının meşhur karakterlerini en iyi yansıtanlar, GIST Cosplay yarışmasında büyük ödülü kazanma şansını yakalayabilecek. Ödül 10 bin TL. Gaming İstanbul Marka ve Pazarlama Yöneticisi Meriç Eryürek, Türkiye’nin dünya oyun sektöründe giderek önemli bir pazar halini aldığını söyledi. Eryürek, “Nüfusumuzun yüzde 51’i 25 yaşın altında ve bu gençler internet, oyun dünyasının içine doğdular. Oyun yazmak, tasarlamak, geliştirmek onlar için çekici meslekler.

Türkiye, bu gücüyle şu anda bölgedeki en hızlı büyüyen 3. pazar konumunda. Pazar büyüklüğü yaklaşık 1 milyar dolar ve geçen yıl pazar büyümesi yüzde 24.7 olarak ölçüldü. Yerli oyun firmaları, dünya pazarında büyük başarılar elde ediyor” dedi. - EKONOMİ SERVİSİ