Ekonomi Özyeğin Fibabank’a 2 yabancı ortak aldı

Özyeğin Fibabank’a 2 yabancı ortak aldı

24.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hüsnü Özyeğin, Finansbank’ı Yunan NBG’ye satışının ardından, bu kez de yeni kurduğu bankası Fibabanka’ya, Dünya Bankası Kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD’yi (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ortak etti

Özyeğin Fibabank’a  2 yabancı ortak aldı

Sözleşme ile, her birinin payı yüzde 9.95 olmak üzere IFC ve EBRD’nin toplam yüzde 19.9 oranında Fibabanka’ya ortak olmaları konusunda taraflar arasında anlaşma sağlandı. Sermaye artışı yoluyla kurulacak bu ortaklık, ilgili resmi kurumların onayının alınmasını takiben tamamlanacak. 5 yılda 10 misli büyüyen Fibabanka’nın, istikrarlı ve başarılı ilerleyişini IFC ve EBRD ile yapacağı ortaklık sayesinde daha güçlü bir şekilde devam ettirmek için önemli bir adım attığı bildirildi.

Haberin Devamı


‘Hızlı büyüyeceğiz’

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “Yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile Fibabanka’da büyüme hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, “Türkiye’de ilk 10 banka toplam aktiflerin yüzde 85’ini oluşturuyor. Uzun dönemli iş ortağımız Fibabanka ile ortaklığımızı bir adım daha geliştirerek, bankanın rekabetçiliğini artırmasına destek olacağız” diye konuştu.

EBRD Finansal Kurumlar Grup Başkanı Nick Tesseyman ise, “Bugün Fibabanka’ya ortak olmaktan ve Fiba Holding ile yanyana bu gelecek vaat eden bankanın büyümesini desteklemekten gurur duyuyoruz” dedi.