Ekonomi Özyeğin ve GE’den inovasyon merkezi

Özyeğin ve GE’den inovasyon merkezi

10.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

General Electric (GE) ve Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ), Türkiye’de girişimcilik kültürünün ve dijital ekosistemin geliştirilmesi için bir inovasyon merkezi açtı.

Özyeğin ve GE’den inovasyon merkezi

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü ÖzÜ-X Binası’nda yer alan merkezde, GE’nin garaj ekipmanları, CNC tezgahları, lazer kesiciler, 3D yazıcılar ve enjeksiyon cihazı gibi birçok makine bulunuyor. Müşteri ihtiyacına göre yenilikçi çözümlerin geliştirilmesinin de hedeflendiği merkez, iş dünyasındaki üst düzey yöneticilerden üniversite öğrencilerine kadar herkese açık olacak.

Haberin Devamı

Merkezin açılışı, ÖzÜ Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, ÖzÜ Rektörü Prof. Esra Gençtürk, General Electric Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Başkanı ve CEO’su Nabil Habayeb ve GE Türkiye Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy’un katılımıyla önceki gün gerçekleştirildi.

Sanayi - üniversite

Üniversite olarak en büyük amaçlarının sanayi ile işbirliği yapmak olduğunu belirten Hüsnü Özyeğin “Girişimciliği destekliyoruz. Burası öğrencilerimizin yenilikçi fikirlerini özgürce hayata geçirebilecekleri bir eğitim kurumu. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bugün var olan çoğu meslek ortadan kalkacak. Biz de buna yönelik çalışmalar yapıyoruz ve geleceğe hazırlanıyoruz” dedi.

Özyeğin konuşmasında, Türkiye’de araştırmaya harcanan paranın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 2’si civarında olduğuna ve bu oranın artırılması gerektiğine de dikkat çekti. İşbirliğinin diğer üniversitelere de örnek olması gerektiğini kaydeden Nabil Habayeb ise, “Bu ortaklıklar ülke ekonomileri ve gençlerimizin geleceğine çok büyük katkılar sunacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerçekleştirilecek çalışmalarla endüstriyel inovasyon platformu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Prof. Gençtürk de iş birliğinin sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımlarının tamamlayıcı bir unsuru olduğunu dile getirdi.