Ekonomi Özyurt’tan hem kamu binası hem de rezidans

Özyurt’tan hem kamu binası hem de rezidans

22.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atan Özyurt A.Ş. kamu binaları, rezidans daireleri, ofis alanları ve alışveriş merkezini City Center projesiyle biraraya getirdi.

Özyurt’tan hem kamu binası hem de rezidans


Esenyurt’ta konumlanan proje, Esenyurt Belediyesi ile kat karşılığı modeliyle hayata geçiriliyor. 200 bin metrekare inşaat alanına sahip projede hükümet konağı, belediye binası, ilçe emniyet binası, rezidans, ofis blokları ve alışveriş merkezi yer alacak.
City Center’da karma proje konseptini yeniden yorumladıklarını belirten Özyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özyurt, “Esenyurt Belediyesi ile kat karşılığı şeklinde inşasına başladığımız City Center projemizle markalı konut sektörüne güçlü bir giriş yaptık” dedi.
2014’te teslim edilecek
Projenin 170 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini söyleyen Özyurt, kamu binalarıyla birlikte Esenyurt’ta köklü bir değişikliğe imza atacaklarını belirterek, “Bölgenin yeni merkezini inşa ediyoruz. Projemiz, çevrenin en hareketli noktası olacak” dedi.
City Center’ı değerlendiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da, Esenyurt’un son yıllarda en hızla gelişen bölgelerden biri olduğuna dikkati çekerek, güçlü bir dönüşüm gerçekleştirildiğini ifade etti.
Esenyurt’u baştan aşağıya yenilediklerini söyleyen Kadıoğlu,” City Center projesiyle de Türkiye’de bir ilki Esenyurt’a getirmiş olduk. Kamu binalarımızı tüm donatılarıyla birlikte City Center’a taşıyoruz” diye konuştu.
2014’te teslim edilecek olan City Center’da, 250 rezidans ve 175 ofis yer alıyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerinin olduğu proje, metrekaresi 1.750 dolardan başlayan fiyatlarla ve yüzde 1 KDV ile satışa sunuldu.
Projede lansmana özel, sıfır peşinat ve 36 aya kadar vade farksız eşit taksitli satış imkanı sunuluyor.

Haberin Devamı

SRC Yapı’ya 4.700 ürün siparişi geldi

Türkiye’nin en büyük duş sistemleri ve küvet üreticilerinden olan SRC Yapı’nın duş markası Hydrocabin, dünya ülkelerinde olduğu gibi yurtiçinde de yoğun talep görüyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre firma, Türkiye’nin en büyük konut projeleri arasında yer alan Batışehir projesi için 4.700 adet paket ürün temin etti.
Yurtiçinde ürünün ilk defa Batışehir projesinde uygulanacağını belirten SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, projenin ürünlerini 5 günde ürettiklerini ifade etti.
Yurtiçinde marka projelere verilen ilk yüklü siparişin bu olduğunu vurgulayan Sürücü, “Ancak marka projeler için yeni bir ekip kurduk. Ve yurtiçinden gelen talepler de bizi çok memnun ediyor “ dedi. Sürücü, “Tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacağı Türkiye’nin en iddialı projelerinden biri olması planlanan Batışehir projesinde Hydrocabin duş sistemlerinin kurulacak olması bizim için çok önemli” dedi.
Avrupalılar ilgileniyor
Yeni ürünle ilgili detayları anlatan Sürücü, şunları söyledi:
“Ürün geliştirme departmanımız sürekli çalışıyor. Son olarak yeni geliştirdiğimiz flat tekne aparatları sayesinde banyolarda herhangi kırma, yıkma gibi inşaat ortamı yaratmadan kolay bir şekilde monte edebildiğimiz bir ürünümüz var. Zeminle neredeyse eşit yüksekliğe sahip olan bu ürün bilhassa Avrupalı müşterilerimiz tarafından büyük ilgi ve taleple karşılaştı.”

Haberin Devamı

Rezİdans için ruhsat yarağı hızla yayılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, turizm tesisi ruhsatı bulunan fakat konuta dönüştürülüp o şekilde satılan tüm projelerin tapu işlemlerini durdurmasının ardından ikinci bir gelişme daha yaşandı. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi oybirliğiyle aldığı kararla, plan notlarıyla oynayarak ‘Suiistimal’ yoluyla emsal artışına giden müteahhitleri denetim altına alacak bir düzenleme yaptı. Buna göre, İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, planlarda nüfus yoğunluğunu sınırlamak amacıyla ‘Ticaret hizmet alanları ve merkezi iş alanlarında’ rezidans yapılması yasaklandı. Yeni yönetmelikte, müteahhitler tarafından suiistimale açık olan kat bahçeleri de yüzde 10’dan yüzde 2’ye indirilip, ortak alan olarak kullanılma şartı getirildi.

Haberin Devamı

Altınoran’da ‘Meydan’ satışı

Ankara’nın önemli semtlerinden olan Çankaya Oran’da inşaatı hızla devam eden Altınoran, özellikleri ve sosyal imkânlarıyla ilgi görmeye devam ediyor. Projede iki kule ve bir rezidans bloğundan meydana gelen Meydan etabının da satışına başlandı. Yüzyıl Meydanı’nda yükselen 1923 ve 2023 kulelerinde 1+1 ve 2+1 dairelerin yanında 4+1 ve 5+1 geniş penthouse’lar bulunuyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada toplam 474 konutun bulunduğu Altınoran kulelerinde satışa çıkılmadan ön taleple 100’ün üzerinde konut satışı yapıldığı ifade edildi. Kulelerde alanları 81 ila 500 metrekare arasında değişen farklı konut tipleri yer alıyor. Bu kulelerin etrafında yer alan 234 konutluk Kent Rezidans da Altınoran’ın merkezi Yüzyıl Meydanı’nda yer alıyor.
2 bin 647 konut bulunacak
1 milyon 850 bin metrekare alan üzerine kurulan ve ilk bölümü 2 bin 647 konuttan oluşan Sinpaş Yapı’nın tasarladığı Altınoran, etaplar halinde satışa çıkıyor. Projede, 1+1’den 6+1’e kadar uzanan farklı büyüklüklerde göl ve vadi manzaralı zengin konut seçenekleri bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Mantolama maliyeti 3 yılda amorti edilir’

Isı yalıtımının sadece soğuğa karşı etkili olduğu yönündeki yanılgı sebebiyle Türkiye’de ağırlıklı olarak kuzey ve iç bölgelerde yaygınlaştığına dikkat çeken KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, mantolamanın sıcak iklimlere sahip bölgelerde de önemli avantajlar getirdiğini belirtti.
Mantolamanın maliyetini 3 yıl içinde amorti ederek ısıtma ve soğutma giderlerini azalttığını belirten Sürmeli, “Tüketicilerin önemli bir bölümü mantolamanın sadece soğuktan koruduğu inanışıyla uygulamayı kış dönemine bir yatırım olarak değerlendiriyor. Oysa mantolama sıcaktan korunmak için de önemli bir uygulamadır” diye konuştu.