Ekonomi Pakistan Kızılay’ından Coca Cola’ya plaket

Pakistan Kızılay’ından Coca Cola’ya plaket

20.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCİ), Pakistan Kızılayı tarafından kriz dönemleri ve doğal felaketlerde yaptıkları sürekli işbirliğini ‘takdir etmek’ üzere şükran plaketi ile ödüllendirildi.

Pakistan Kızılay’ından  Coca Cola’ya plaket

Plaket, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Coca-Cola İçecek Kurumsal İlişkiler Direktörü ve DEİK Türk Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya’ya takdim edildi. Plaket teslimi, TİKA (T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) tarafından Pakistan Sağlık Bakanlığı’na bağışlanan yenidoğan kuvözleri ve akülü araç dağıtım töreninde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Pakistan’da 2008 yılında faaliyete başlayan ve bu ülkenin en büyük yabancı yatırımcısı haline gelen Coca Cola İçecek, Pakistan’da 500 bin kişiye sürekli temiz içme suyu sağlıyor. CCİ, 2010 yılında yaşanan deprem felaketinde ise 1 milyon doları aşkın nakit desteğin yanısıra erzak ve insani yardımda bulunmuştu.

CCİ Pakistan ile dünyanın önde gelen çevre koruma örgütlerinden biri kabul edilen World Wildlife Fund (WWF) küresel ağının bir parçası olan WWF-Pakistan, 2015’te işbirliği anlaşması imzalayarak Pakistan’da güvenli içme suyuna erişimi artırmayı hedefleyen PAANI projesini başlattı. Haziran 2016 itibariyle CCİ’nin Pakistan’daki iştiraki Coca-Cola Beverages Pakistan Ltd. (CCBPL) ve WWF tarafından farklı bölgelerde 9 adet su filtreleme tesisi kurularak ihtiyaç sahiplerine toplamda 3.5 milyon litre temiz içme suyu sağlandı. 2016 yılı sonuna kadar 6 tesisin daha devreye alınması ve toplam tesis sayısının 15’e çıkartılması planlanıyor.