Ekonomi Pakistanlı Dawlance 243 milyon dolara tamam

Pakistanlı Dawlance 243 milyon dolara tamam

04.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arçelik, Pakistan’da Dawlance markasıyla faaliyet gösteren üretim ve satış şirketlerinin satın alınmasında nihai satın alma bedelinin 243.2 milyon dolar olarak belirlendiğini duyurdu.

Pakistanlı Dawlance 243 milyon dolara tamam

Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, söz konusu tutarın Arçelik’in Hollanda’daki bağlı ortaklığı Ardutch B.V. tarafından ödenmesinin ardından hisse devrinin en geç 7 Kasım’a kadar tamamlanması öngörülüyor.
Arçelik’ten yapılan yazılı açıklamada ise, Dawlance’ı satın almak üzere ilgili düzenleyici kuruluşların onayını alan Arçelik A.Ş., hisse devir işlemini gerçekleştiren nihai adımları 2 Kasım’da tamamladı. İşlemin tamamlanmasıyla birlikte, Arçelik A.Ş., Pakistan’da iki lokasyonda yer alan 3 üretim tesisini bünyesine katmış oldu.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Ebiçlioğlu, Dawlance’ın yaklaşık 200 milyon nüfuslu Pakistan pazarının lider beyaz eşya üreticisi olduğunu hatırlatarak, “Bu satın alma yüksek büyüme potansiyeline sahip gelişmekte olan ülke pazarlarına yönelik stratejimizi destekleyici önemli bir adımdır. Düzenleyici kuruluşların onayını aldık, şirketi devralma işlemini tamamladık” dedi.
Önemli bir dönemeç
Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ise, “Dawlance operasyonu global büyüme yolunda ilerleyen Arçelik için önemli bir dönemeç. Dawlance’ın bünyemize katılmasıyla birlikte çalışan sayımız 30 bin kişiye ulaştı. Daha büyük hedeflere güçlü bir şekilde yol alıyoruz” diye konuştu.