Ekonomi Palandöken dünyada ilk 5’e oynayabilir

Palandöken dünyada ilk 5’e oynayabilir

25.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kış turizminin önemli destinasyonlarından Dedeman Palandöken, 26’ncı kez sezonu açtı. Dedeman Palandöken ve Ski Lodge Otelleri Genel Müdürü Serkan Ersoy, dünyadaki en iyi 20 kayak merkezi arasında gösterilen Palandöken’in yükselişinde bölgedeki ilk kayak pisti ve teleferikleri yapan Dedeman Otelleri’nin payının büyük olduğunu söyledi.

Palandöken dünyada ilk 5’e oynayabilir

Ersoy, “Hedefimiz 5 ay boyunca kayak yapmaya elverişli yapısı, kar kalitesi ve uzun pistleri ile Palandöken’i dünyada ilk 5’e yükseltmek” dedi.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu’nun kalbi Erzurum’da yer alan otelleriyle bölge ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Serkan Ersoy, bugüne kadar Erzurum’un bir kayak ve kar tatili destinasyonu haline gelmesi için yatırımlarını sürdürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Palandöken gerek manzarası, gerekse kayak pistleri ile kış turizmi için en önemli noktalardan bir tanesi. Potansiyelin farkına vardık, bölgede iki otelimizi inşa ettik.”

Toz karla meşhur

Palandöken, kaymaya olanak sağlayan toz kar özelliğini, ikliminden dolayı, bütün kayak sezonu boyunca sürdürüyor. Palandöken ayrıca dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alıyor. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Bugün Erzurum Palandöken dağı bir kayak destinasyonu olarak biliniyorsa, ülkemizde ilk 3’ün içindeyse, bizim emeğimiz çok fazla” diye konuştu.

Haberin Devamı

Palandöken dünyada ilk 5’e oynayabilir