Ekonomi Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

13.04.2010 - 00:22 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Markalar Derneği verilerine göre Türk markaları dünyada 69 ülkede 1261 mağaza açtı. Bunlar arasında Çilek, 135 mağazayla başı çekti. Dernek Başkanı Yılmaz, bu sayının iki yılda 2 binin üzerine çıkacağını söyledi

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

Türk markaları tüm dünyada 1261 mağazaya ulaştı. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Türk markaları artık dünyanın her yerinde faaliyet gösteriyor. ‘Made in Turkey’ bitti ‘Türk Markası’ dönemi başladı” dedi.
Markaların Panama’dan Moğolistan’a dünyanın onlarca ülkesinde mağaza açmasının Türkiye’ye çok fayda sağlayacağını belirten Yılmaz, “Çünkü BMD üyelerinin her biri ‘sessiz tanıtım elçisi’ durumunda.
İspanya ve İtalya değişimi bu şekilde yaşadılar. Bu ülkelere sahip oldukları imajı, dünyaya açılan İspanyol ve İtalyan firmaları kazandırdı” diye konuştu. Aynı fırsatın şimdi Türkiye’nin önünde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: “Biz Türk markaları olarak bu fırsatı kullanmak istiyoruz. Dünyaya açılan firmalar bulunduğu pazarlarda dişe dişe rekabet etmeleri lazım. Bu sayede başarılarını ortaya koymuş olacaklar.
Böylece tüketiciler Türk markalarına daha fazla talep gösterecek. Bu da onlara dünya markası olmanın yolunu açacak.”

2 bini aşacak
ABD, Fransa gibi modanın merkezlerinde mağazalar sayesinde Türk markalı ürün satmanın çok önemli olduğuna değinen Yılmaz, “Bu süreçte Turquality projesi markalarımıza önemli bir destek sağlıyor. Devletimiz bu işin arkasında. Bu böyle devam ettikçe yurtdışındaki Türk mağazalarının sayısı iki yılda 2 binin üzerine çıkacak” dedi.
Firmalara şu anda Uzakdoğu’dan yoğun franchise taleplerinin geldiğini söyleyen Yılmaz, “Markaların yurtdışındaki başarıları nedeniyle ilgi yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ermenistan’da franchise ile mağaza açtılar
BMD’nin verilerine göre Lineadecor ve Vestel’le birlikte Ermenistan’da satış noktası bulunan bir başka firma da Orka Group. Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Ermenistan Erivan’da Turmanyan Caddesi’nde franchise mağazamız var. Bu ülkeye her yıl 150 bin dolarlık mal satıyoruz. Orka Group olarak 37 ülkede 44 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. 50 farklı ülkeye kendi markamızla ihracat yapıyoruz” dedi.

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar

Panama’dan Moğolistan’a uzandılar