Ekonomi Parfümü kaleme doldurdu dünyaya rakip oldu

Parfümü kaleme doldurdu dünyaya rakip oldu

17.06.2010 - 10:30 | Son Güncellenme:

.

Parfümü kaleme doldurdu dünyaya rakip oldu

Bursa’da parfümeri üzerine faaliyet gösteren bir firma, "Kalem" şeklindeki şişelere doldurduğu parfümler sayesinde ihracattaki başarısını artırdı.

Romanya, Azerbaycan, İran ve Bulgaristan’ın aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye parfüm pazarlayan firmanın sahibi Taner Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 çeşit parfüm ürettiklerini, yıl sonuna kadar bu sayıyı 10’a çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Gana, Togo, Nijerya ile kuzey ve batı Afrika’daki çok sayıda ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Kılıç, dış satımlarının yüzde 70’ini "Kalem" şeklindeki şişelere doldurdukları parfümlerin oluşturduğunu vurguladı.

Kılıç, yurt dışına ilk açıldıklarında pazarda bu şekilde bir ürünün bulunmadığını gördüklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "İhracat yaptığımız ülkelerde daha önce böyle bir ürünle pazara giren olmamış. Bu anlamda pazarı değerlendirmek ilk bize nasip oldu. Ancak bizden sonra pazara bu şekilde ürün sürenler olmaya başladı. Özellikle Çin’den gelen kalem şişeli parfümler bir anda pazara yayıldı. Ancak koku kalitesinden memnun olmayan insanlar, ilk kullanışlarının ardından tekrar bizim ürünlerimize yöneldi. Böylece pazarda yine bizim ürünlerimiz ön plana çıktı. Kalem parfümlerin satışlarından şu anda oldukça memnunuz." Kalem parfümün yurt dışında 1,5 avro ya da 2 dolardan satıldığını dile getiren Kılıç, ürünün talep görmesinde kalitesinin yanı sıra ucuz fiyatının da etkili olduğunu ifade etti.

Kılıç, kaleme benzeyen parfüm şişelerinin tercih edilmesinde gömlek veya ceket cepleri ile çantada taşınmasının kolaylığının önemli rol oynadığına da değinerek, ihracat yaptıkları ülke sayısını artırmak için görüşmelerinin devam ettiğini, yıl sonuna kadar Mısır, Rusya, Cezayir, Ukrayna, Irak ve Sırbistan pazarlarına açılmayı hedeflediklerini kaydetti.