Ekonomi Peugeot’dan engelleri aşacak ürünler

Peugeot’dan engelleri aşacak ürünler

18.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşama entegre olmalarına destek veren bir program başlatan Peugeot, Türkiye’de engellilere yönelik bir ürün yelpazesi de sunmaya başladı.

Peugeot’dan engelleri aşacak ürünler

Yaklaşık bir yıldır “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesini yürüten marka, bunu “engelsiz ürün gamı” ile de desteklemeye karar verdi. Bu çerçevede araç satın almak isteyen engellilere, Peugeot Fransa onaylı özel sürüş donanımları tavsiye edilirken, tekerlekli sandalye girişine uygun Partner Tepee modelleri de satışa sunuldu. Peugeot satıcılarında engelli müşterilere yönelik olarak, eğitimli personel tarafından hizmet verilecek, kendilerine en uygun araç ve donanım belirlenecek.

Özel avantajlar sunulacak
Peugeot, bu programla bedensel engellilerin otomobil kullanmalarını kolay ve rahat hale getirmenin yanı sıra, hareket özgürlüğü sağlayacak sürüş donanımları sunuyor. Bu donanımların montajı da, uzman bir ekipçe garanti dahilinde yapılıyor.
Markanın tüm otomatik vitesli binek modellerine bu özel donanımlar takılabiliyor. Bu donanımlar arasında “elektronik sol gaz pedalı”, iki bacağını da kullanamayan engelli sürücüler için gaz ve freni tek merkezde toplayan “Twist Grip”, “radyal gaz kolu”, “manuel fren kolu”, “direksiyon topuzlu yardımcı kumanda kiti” gibi unsurlar var.
Ayrıca Partner Tepee modeli, tekerlekli sandalye kullanan engelliler için özel olarak Fransa’da dönüştürülüyor.