Ekonomi Pierre Cardin davasını Aydınlı Grup kazandı

Pierre Cardin davasını Aydınlı Grup kazandı

02.07.2008 - 00:50 | Son Güncellenme:

Pierre Cardin markasına ilişkin lisansörlük davasını Aydınlı Grup kazandı. Kavurmacı, “Bu karar, taklitçilere karşı yürüttüğümüz mücadelede bize güç verecek” dedi

Pierre Cardin davasını Aydınlı Grup kazandı

Pierre Cardin’in Türkiye’deki yetkili tek lisansörünün Aydınlı Grup olduğu mahkeme kararıyla tescillendi.
Aydınlı Grup’tan yapılan yazılı açıklamada, Taycan Mümessillik ve Taycan Mümessillik ile Pierre Cardin markasına ilişkin alt satıcılık sözleşmesi yapan Pijalüx, Monde Giyim, Devran Ayakkabıcılık ve Emre Saraciye firmalarının yargılandığı lisansörlük davasını Aydınlı Grup’un kazandığı belirtildi.
Açıklamada, İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, Taycan Mümessillik, Pijalüx, Monde Giyim, Devran Ayakkabıcılık ve Emre Saraciye’nin itirazlarının hukuki bir dayanağı olmadığının tespit edildiği, mahkemenin kararında, Pierre Cardin markasının Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi ve hak sahibi olan Ömer Faruk Kavurmacı’nın bilgisi ve onayı olmadan Taycan Mümessillik ve başka hiçbir kuruluşun alt yetkili satıcılık sözleşmesi yapmaya yetkili olmadığına, Taycan Mümessillik ile Pierre Cardin markası ile ilgili olarak Pijalüx, Monde Giyim, Devran Ayakkabıcılık ve Emre Saraciye arasında düzenlenmiş alt yetkili satıcılık sözleşmesinin geçersiz olduğuna hükmedildiği kaydedildi.

Kötü niyetli girişimler
Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Pierre Cardin’in Türkiye’de ve dünyada en çok taklit edilen ve yıpratılmaya çalışılan markalardan olduğunu, bu maksatlı ve kötü niyetli girişimlere karşı uzun yıllardır hukuk mücadelesi verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Taklitçilikle mücadelede güç kazandık’
İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kararın marka taklitçiliğinin önüne geçilmesi ve lisansörlük haklarının sınırlarının belirlenmesinde atılmış en önemli hukuki adımlardan biri olduğunu ifade eden Kavurmacı, “Hukukun üstünlüğüne ve adil yargıya güvenmiş olmamızın meyvelerini toplamaya başlamış olmak bizleri çok sevindirdi. Mahkemenin bu kararı, Aydınlı Grup’un Pierre Cardin markasının Türkiye’deki tek temsilcisi olduğunun yeniden ve hukuki zeminde de tescili niteliğinde. Mahkemenin hükmetmiş olduğu bu karar, markalarımızın taklitçilerine karşı yürüttüğü hukuki mücadelede bize güç verecek” dedi.