Ekonomi Piyalepaşa’da tapu sevinci

Piyalepaşa’da tapu sevinci

01.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden Piyalepaşa İstanbul’da konut etabının sonuna gelindi.

Piyalepaşa’da tapu sevinci

Geçen haziran ayında yaşamın başladığı projede ev sahiplerine tapular dağıtılıyor. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, yıl sonunda konut bölümünün tamamının bitirileceğini söyledi. 558 konutun satışının tamamlandığı bilgisini veren Adnan Polat, 425 adet konutun satışının da beklediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Dün projenin tamamlanan bölümünde hak sahipleri ve ev sahiplerini iftar davetinde buluşturan Polat, bugüne kadar projeye, konutunu teslim alan 250’ye yakın ev sahibinin taşındığını belirtirken, geri kalanlara da yıl sonuna kadar teslimat yapacaklarını kaydetti.

‘Semt’ kurgusu

İftarda yapılan törenle ev sahiplerine sembolik tapularını veren Polat, “Temmuz sonuna kadar tapuların hepsini teslim edeceğiz. Yaşamın başladığı Piyalepaşa İstanbul’da tapuları teslim etmenin sevincini yaşıyoruz. Şehrin merkezinde yer alan projemizde ‘semt’ duygusunu yaşatmak için büyük emek harcadık” dedi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan projede toplam 989 konut ve 140 mağaza yer alıyor. Satışların devam ettiği projede, konut fiyatları ortalama 1 milyon liradan başlıyor.

Haberin Devamı

10 milyon ziyaretçi

Proje içinde yer alan alışveriş caddesinin bölgenin önemli bir buluşma noktası olacağına vurgu yapan Adnan Polat, uzmanların caddede her yıl 9.5-10.5 milyon ziyaretçi ağırlanacağını tahmin ettiğini söyledi.

İş yerleri ve otel dahil olmak üzere projede 12 bin insanın yaşayacağını anlatan Polat, “Burasının yönetimini dışarıdan bir firmaya vermedik. Yönetim firması kurduk. Amacı bir şey kazanmak değil, sadece düşük maliyetlerle giderleri sağlamak. Ev sahibine kira kadar aidat ödetmemek” dedi.