Ekonomi Piyangoya cepten bakılacak

Piyangoya cepten bakılacak

09.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni simkartlar sayesinde hisse senedi fiyatları, döviz kurları, nöbetçi eczaneler, hatta Milli Piyango ve Sayısal Loto sonuçlarını cep telefonundan izleme olanağı doğdu

Piyangoya cepten bakılacak




Piyangoya cepten bakılacak
Cep telefonu operatörlerinin rekabeti simkart teknolojisine sıçradı. Turkcell’in piyasaya çıkardığı Simplus, 250 telefon numarasını ve 35 kısa mesajı hafızasında tutuyor. Telsim’in Goldsimkart’ı da 250 telefon numarasını ve 25 kısa mesajı hafızada tutma kapasitesine sahip.
Cep telefonu aboneleri yeni nesil simkartları, cihazlarındaki simkartla değiştirebiliyorlar. Kart bedeli sonraki ayın faturasına yansıtılıyor. Turkcell’in çıkardığı Simplus’ın fiyatı 9 milyon 500 bin lira, Goldsimkart ise test aşamasında olduğu için fiyatı henüz belirlenmedi.

Anında döviz ve borsa
Yeni simkartların özel mönüsü sayesinde servis numaralarını ezberlemeye ve tek tek aramaya gerek kalmadan tüm servislere tek tuşla ulaşılabiliyor. Şebekelerin verdiği hizmetler cep telefonu ekranındaki mönü sayesinde toplu olarak görülebiliyor.
Yeni simkartlar ile hisse senedi fiyat değişimleri ve endeks bilgileri izlenebiliyor. Döviz kurundaki piyasa değerleri takip edilebiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki nöbetçi eczanelerin telefon numaraları öğrenilebiliyor. Gösterimdeki filmler ve sinema salonları hakkında bilgi alınabiliyor.

Haberler cepte
Yeni nesil simkartlarda cep telefonuna eklenen yeni mönü sayesinde şebekelerin sunduğu hizmet servislerine daha hızlı ulaşmak mümkün olabilecek. Her iki simkart, ‘fatura bilgileri, eczane, hava durumu, fal, borsa, döviz kurları, sinema, sayısal loto’ bilgilerini güncellenmiş olarak veriyor. Turkcell’in Simplus’ında ayrıca CNN Mobile haberleri, portföy yönetimi, Milli Piyango sonuçları, telesekreter ve müşteri hizmetleri yer alıyor. Telsim’in Goldsimkart’ında ise müzik top beş listesi, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Türkçe sözlük var.

Cepte yeni nesil rekabeti

Turkcell Simplus hizmetleri
-CNN Mobile
-Haber
-Hava durumu
-Borsa
-Döviz
-Portföy yönetimi
-Fatura bilgileri
-Fal
-Sinema
-Restoran
-Bar
-Eczane
-Sayısal loto
-Milli Piyango
-Telesekreter
-Müşteri hizmetleri

Telsim Goldsimkart hizmetleri
-Fatura bilgileri
-Eczane
-Hava durumu
-Borsa
-Döviz
-Müzik top 5
-Fal
-Sayısal loto
-Sinema
-Sözlük