Ekonomi Polisan Kansai’ye çevreci sertifika

Polisan Kansai’ye çevreci sertifika

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Polisan Kansai’ye çevreci sertifika

Polisan Kansai Boya’nın, 50 milyon euro’luk yatırım ile Gebze Kimya İhtisas Sanayi Bölgesinde kurduğu yeni boya üretim ve depolama tesisi, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı.

Haberin Devamı

Polisan Kansai Boya, Türkiye’de boya üretimi alanında bu sertifikaya lâyık görülen ilk tesis unvanının sahibi olduğunu duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Polisan Kansai Boya’nın yeni üretim tesisinin tasarım ve inşaatı küresel iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlamak, bireysel insan sağlığını geliştirmek, su kaynaklarını korumak, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemi korumak, sürdürülebilir ve rejeneratif malzeme döngüsünü teşvik etmek, yeşil ekonomi kurmak ve toplum yaşam kalitesini artırmak amacıyla LEED GOLD standartları doğrultusunda hayata geçirildi.

Bisiklete teşvik

Buna göre; proje, karayolundaki araç sayısını azaltmak ve otopark için arazi gelişimini azaltmak için toplu taşıma araçlarının yakınında yer aldı. Çalışanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek için bisiklet rafları sağlandı.

Haberin Devamı

Tüm yeşil alanlar çalışanların kullanımına izin verecek şekilde tasarlandı. Yağmur suyundan elde edilen su, tuvalet musluklarında, üretimde ve peyzaj sulamada kullanılacak.

Tesis, tipik enerji verimli bir binaya oranla yüzde 30 daha düşük enerji tüketim oranına sahip olacak şekilde tasarlandı.