Ekonomi Prudential, 35.5 milyar dolara ‘hayat’ kazandı

Prudential, 35.5 milyar dolara ‘hayat’ kazandı

02.03.2010 - 00:24 | Son Güncellenme:

İngiliz sigorta şirketi Prudential, ABD’li sigorta şirketi American International Group’un (AIG), Asya hayat sigortası birimini (AIA) satın alıyor

Prudential, 35.5 milyar  dolara ‘hayat’ kazandı

İngiltere’nin en büyük sigorta şirketi olan Prudential, AIG’ye 35.5 milyar dolar ödeyecek. 25 milyar doları nakit, 10.5 milyar doları da hisse senedi ve diğer menkul kıymetlerle karşılayacağını bildiren Prudenital, hisse senedi ihracıyla 20 milyar dolar nakit gelir sağlayacağını kaydetti. Prudential’ın, düzenleyici kurumların ve hissedarlarının onayını da gerektiren satın almasının üçüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor. Prudential CEO’su Tidjane Thiam, “Bu satın alma, grubun dönüşümü için çok heyecan verici ve bir defaya mahsus bir fırsat. Asya’nın, birkaç yıldır Prudential için önemli bir faktör olduğu çok açık ve 2009 yılında kârının yüzde 44’ünü bu bölgedeki işlerinden elde etti” dedi.
AIA’nın satışı AIG’nin Eylül 2008’den bu yana en büyük varlık satışı olurken, bu satış AIG’nin, ABD hükümetinden aldığı milyarlarca dolarlık kurtarma parasını ödemesine yardım edecek. Prudential’ın AIA’yı satın alması, bir İngiliz şirketinin bugüne kadar en büyük deniz aşırı satın alması olarak kayıtlara geçecek. Güneydoğu Asya’da ikinci büyük sigorta şirketi konumundaki Prudential, bu satın almayla bölgede en büyük sigorta şirketi haline gelecek.