Ekonomi Quasar, Dubai fuarından ‘büyük ödül’le döndü

Quasar, Dubai fuarından ‘büyük ödül’le döndü

11.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde üç Avrupa, beş Türkiye birinciliği yanında aldığı 2 özel takdir ödülü ile toplam 10 ödülle rekor kıran Quasar İstanbul, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai'deki Cityspace Fuarı’nda ‘En İyi Ticari ve Karma Kullanımlı Proje’ dalında gelecekteki projeler arasında büyük ödüle layık görüldü

Quasar, Dubai fuarından ‘büyük ödül’le döndü

‘Metalüks’ gayrimenkul projesi olarak lanse edilen Quasar İstanbul’un yaratıcısı Viatrans A.Ş.-Meydanbey Ortak Girişimi, 8 – 10 Ekim tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen Cityscape fuarı gala gecesinde ‘Gelecekteki Projeler’ kategorisindeki en önemli ödülü almış oldu.
Dubai’den gelen bu önemli ödülle başarılarının dünya çapında takdir gördüğünü vurgulayan Viatrans A.Ş-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, “Avrupa ve Asya’nın en iyi sanat, kültür ve lüks yaşam merkezi olacak Quasar İstanbul, Dubai Cityspace Fuarı’nda hem Birleşik Arap Emirlikleri hem de Körfez ülkelerinden büyük ilgi gördü” dedi. Özkan, “İsviçre sermayeli, Türk bayraklı Quasar İstanbul, sahip olduğu özgün vizyon ile gayrimenkul geliştirme sektörüne tüm dünyada yepyeni bir felsefi derinlik kazandıracak” diye konuştu.

2015’te teslim ediyor
Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi’nin Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinde konumlandırdığı Quasar İstanbul karma projesi, 2015 yılı sonunda hayata geçecek.
Dünyaca ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zincirlerinden Fairmont Hotels’i Türkiye’ye getiren projede, Quasar Residences, Fairmont Quasar Istanbul, Fairmont Residences Quasar Istanbul, Fairmont Offices Quasar Istanbul yer alacak. Toplam 23 bin 700 metrekare arazi üzerine inşa edilen karma projede, Liqueur Kültür, Sanat ve Moda Merkezi hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

320 milyon euro’luk yatırım yapılacak
Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak projelere imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group işbirliği ile 30 yeni otel açacak.
Dört yıldızlı Ramada Encore markası için yapılan anlaşma kapsamında Türkiye’deki ilk otel, İzmir Balçova’da hayata geçiriliyor. 10 yıl içinde işletecekleri otel sayısını 33, yatak kapasitesini ise 5 bine çıkarmayı hedefleyen Ever Turizm, 30 yeni Ramada Encore için 320 milyon Euro’luk yatırım yapmayı öngörüyor.

30 otel açacak
Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, Wyndham Hotel Group ile ilk olarak 2012 yılında İzmir’de Ege Park Balçova’nın içindeki 22 katlı binayı otele dönüştürmek için bir araya geldiklerinden bahsetti.
Ersü, “O günkü birlikteliğimiz, bugünkü işbirliğinin temellerini oluşturdu. Ramada Encore İzmir ile ilk adımını attığımız anlaşma kapsamında 2023’e kadar 30 otel açacağız” dedi.
107 milyon Euro’luk bir yatırımın parçası olan Ramada Encore İzmir’in tadilatı için 25 milyon TL harcadıklarını dile getiren Selen Ersü, “40 yıllığına kiraladığımız ve İzmir’in en yüksek yapılarından olan otelimiz, 400 yatak kapasitesine sahip” diye belirtti.

Haberin Devamı

İş GYO ve Nef ilk projeleri için Zeytinburnu'ndan arsa aldı
Kentsel dönüşüm kapsamında sektöre değer kazandıracak projeler üretmek için biraraya gelen İş GYO ve Nef, uzun vadeli bu ortaklığın ilk projesinin yerini belirledi.
Sektörde son dönemde kentsel dönüşüm kapsamında en çok adı geçen ilçe olan Zeytinburnu’nda yeni ortaklığın ilk adımını atan ortaklık, 320 milyon lira değerinde arsa satın aldılar. İş GYO ve NEF, Zeytinburnu bölgesinde dönüşüme öncülük edecek projenin arsasını, yüzde 75 İş GYO ve yüzde 25 Nef ortaklığı olmak üzere satın aldı.
130 bin metrekarelik bir arazi satın aldı. Mülkiyeti Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi ile Anadolu Cam Sanayi Anonim Şirketi’ne ait olan bölge 130 bin metrekareden oluşuyor.

Her şehirle ilgileniyorlar
Projeyi Dubai Cityscape 2013 fuarı sırasında duyuran İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Başta İstanbul’da olmak üzere her ölçekteki kentsel dönüşüm projesinde beraber yer almak için birçok ortak proje üreteceğiz. Hedefimiz ilk 5 sene içerisinde fark yaratacak ölçüde bir alanının dönüşümünü gerçekleştirmek. Bunun ilk adımını da Zeytinburnu’ndaki projemiz ile atmak istiyoruz” dedi.
Ortaklık, kentsel dönüşüme konu olabilecek her il ve lokasyon ile ilgilenecek.

Haberin Devamı

TOKİ’den dar gelirliye bayram müjdesi geldi
İnşa ettiği toplam 607 bin 887 konutla modern yaşam koşullarında ve kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirliye bayram müjdesi geldi. TOKİ, Ankara Mamak’ta inşa ettiği oturuma hazır 448 konutu satışa çıkardı. Konutlar 172 liradan başlayan taksitlerle 180 ay vadede satılacak. 35 bin liralık konutlara başvurular 24 Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacak.
“Mamak 2. Etap 448 Konut Alt Gelir Grubu Projesi” kapsamında inşa edilen CY tipi bir oda bir salon niteliğindeki konutların fiyatları 35 bin lira ile 47 bin 500 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Zekeriyaköy’de peşinatı 2014’e kadar erteledi
Ortadoğu Grup, Zekeriyaköy’de inşaatını sürdürdüğü Merkez Zekeriyaköy projesinde kampanya başlattı. Ekim ayı boyunca geçerli olacak kampanya kapsamında Merkez Zekeriyaköy’den sadece yüzde 5 ön ödemeyle ev sahibi olmak mümkün. Zekeriyaköy’ün çok özel bir bölge olduğuna dikkat çeken Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, “Yaşamını bu bölgeye taşımak ve projeden ev sahibi olmak isteyenlere ödeme kolaylığı sunuyoruz” dedi.
Kampanyadan yararlananlar peşinatın yüzde 20’lik kısmını Aralık 2014’e erteleyebiliyor. Evin borcunun kalan kısmı içinse anlaşmalı bankalardan piyasa koşullarının altında maliyetlerle kredi kullanmak mümkün.

Rings İstanbul satış ofisi bayramda açık
Yaşamın başladığı Rings İstanbul’da satış ofisi bayramın üçüncü gününden itibaren ziyaret edilebilecek. Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Rings İstanbul’da son evlerin satışına devam ediliyor. Ekim ayı itibariyle 278 evin sahibine teslim edildiği ve 135 ev sahibinin oturmaya başladığı Rings İstanbul’da, kampanya da sunuluyor. Kampanya kapsamında isteyen banka kredisi kullanabilirken, isteyen ise şirket bünyesinde sunulan avantajlı ödeme fırsatından yararlanabiliyor.
Aydos eteklerinde yükselen proje, 499 evden oluşuyor. Yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra hobi bahçeleri gibi sosyal donatılar bulunuyor.

Haberin Devamı

Elitistpark’ta son evler için kampanya yaptı
Elitistpark’ta kalan son daireler için kampanyalı satışlar devam ediyor. Konutların yüzde 1 peşinatla satıldığı projede, yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldı. Şehir plancısı İsmail Günal ve mimar Yusuf Aydın tarafından 2007 yılında kurulan Yapı Türk’ün ilk projesi olan Halkalı Elitistpark Konutları’nda yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanın 4 bin 900 metrekaresi tamamen yeşil alana ayrıldı.
Projenin sosyal donatıları arasında ise, sauna, hamam, fitness salonu, yüzme havuzu, açık spor alanları, yürüyüş yolu, kafeterya, yazlık sineması ve sinema odası bulunuyor.