Ekonomi Rixos, Palmİye’den dünyaya açılacak

Rixos, Palmİye’den dünyaya açılacak

13.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rixos, Dubai’deki Palmiye adasında otel açtı. Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Dünya markası olmanın yolu Dubai’den geçiyor” dedi. Otelde Türk yemekleri servis edilecek, Van kahvaltısı, Konya etli ekmek ve Kayseri pastırması da verilecek

Rixos, Palmİye’den dünyaya açılacak

Dünya turizminin önemli merkezlerinden biri sayılan Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de, Türkiye Rixos Hotels zincirinin en yeni halkası Rixos The Palm Dubai açıldı. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, dünya markası olma yolunun Dubai’den geçtiğini belirterek, “Yeni ve farklı bölgelerde, ilginç destinasyonlarda yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gerekiyor. Destinasyonları keşfedip, bu bölgelere Türk misafirperverliğini taşımayı amaçlıyoruz. Dubai ile birlikte 15 olan otel sayımız yıl sonunda 21 olacak” dedi.
Yatırım yaptıkları Dubai ile ilgili de bilgi veren Tamince, Dubai’nin dünyada turizmin en iyi uygulandığı, çok özel yerlerden biri olduğunu ve fert başı harcamanın da çok yüksek miktarda bulunduğunu belirterek, “Dubai’de 365 gün çok başarılı bir şekilde planlanıyor. Özellikle fuarcılıkta ve uluslararası organizasyonlarda dünyanın çok önemli şehirlerinden biri haline geldi. 100 tane uluslararası fuar yapılıyor Dubai’de” diye konuştu.

Haberin Devamı


Rixos, Palmİye’den dünyaya açılacak

Rixsos The Palm Dubai otelinin açılışında, Hüseyin Çelik, Fettah Tamince,
Ertuğrul Günay, El Maktum ve Ömer Çelik kurdeleyi birlikte kestiler.


1.3 milyar dolar ciro
Rixos olarak 2012 yılında 5’i yurt dışında toplam 6 tesis açacaklarını ve toplam 23 tesise ulaşacaklarını kaydeden Tamince, Rixos otellerinin 2011’de toplam 330 milyon dolar ciro yaptığını, 2012 yılında da hedeflerinin 400 milyon dolar ciro olduğunu söyledi. Tamince, Rixos grup olarak da 2011 yılında 1.3 milyar dolar ciro yaptıklarını ve 2012 yılında da hedeflerinin yine 1.3 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.
Rixos The Palm Dubai’nin 233 oda ve 28 rezidans’tan oluştuğunu belirten Tamince, otelin hem iş hem de resort otel olarak hizmet vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kimler katıldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dubai Emiri El Maktum, Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Hedef Holdig Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu.

Dubai’ye 500 milyon dolar yatırım
Dubai’de apartmanlarla beraber yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve 20 yıllığına kiraladıkları otele 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Tamince, otelde personelin yüzde 30’unun Türkiye’den geldiğini, bunun avantaj kazandırdığını ve gittikleri yerde tanıtmak istedikleri konsepti en iyi Türk personel aracılığıyla tanıtabileceklerini söyledi.
Özellikle Rusya, Orta Asya, doğu ve batı Avrupa ülkelerindeki müşterilerle Türkiye’deki yerli müşterilerini de Dubai’ye taşımak istediklerini belirtenTamince, oda fiyatlarının kahvaltı dahil, sezonuna göre 600 dolar ile 1200 dolar arasında değişeceğini, fiyatların oda kahvaltı olacağını söyledi.

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİRMEK
Dubai’nin dünyaya hep ‘en’leri tanıttığını, en lüks otel, en yüksek bina, en büyük alışveriş merkezi, en büyük akvaryum ve yapay adasıyla kendinden sözettirdiğini hatırlatan Tamince, şöyle konuştu:
“Biz de bu trendleri gördükçe, bizim için adeta şampiyonlar ligi olabilecek bu yerde, mutlaka olmalıyız dedik. Bizim için olmazsa olmaz bir destinasyon olan Dubai’de teşebbüslerimizi gerçekleştirdik. Bu tesis, dünyanın en önemli, en büyük yapay adasında, adanın en önemli lokasyonunda, herkese hitap edecek. Rixsos’un Türkiye çıkışlı olması bir avantaj. Çünkü biz kendi misafirperlerliğimizi, kendi mutfağımızı, güleryüzümüzü, bölgelerimizdeki artıları buraya getirip dünyadan buraya gelen insanlarla tanıştırmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

BAE’YE 2 OTEL DAHA YAPACAK
İki hafta önce yine BAE’nin Ras al Khaimah emirliğinde çok önemli bir projeye imza attıklarını anlatan Tamince, o projeyle bölgenin en büyük tesislerinden bir tanesinin yıl sonunda açılacağını, onun dışında 2 tesisle ilgili görüşmelerinin son aşamaya geldiğini, onların da önümüzdeki 1-2 ay içinde imzalanacağını söyledi.
Tamince, 2009’da Financial Times tarafından “Ortadoğu’da Yabancı Yatırım için En Cezbedici Emirlik” ödülüne layık görülen Ras Al Khaimah’da bulunan Rixos Bab Al Bahr isimli, ‘her şey dahil’ konseptine sahip en büyük resort projesinin 2013’te açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

MENÜDE VAN KAHVALTISI DA VAR
Türk misafirperverliğini BAE’ye taşıyacak olan Rixos The Palm Dubai, 233 oda ve 28 rezidans’tan oluşuyor. Otel, çağdaş ve lüks mimariyle yapılan otel geleneksel Türk dokunuşlarıyla dikkat çekiyor. Tamamen Türk yemeklerinin yer aldığı otelin menüsünde, Van kahvaltısı, Konya etli ekmek, Kayseri pastırması, kebaplar yer alıyor. Her odası Körfez manzaralı olan otel; kral dairesi, royal süit, presidential süit, senior süit, business suit, junior süit ve deluxe olmak üzere 7 farklı oda kategorisinden oluşuyor. Otelin konsepti hem iş hem de resort otel olarak hizmet vermesini sağlıyor.

ÜNİVERSİTE VE TEMA PARK YOLDA
Grup olarak yeni projelerinden de bahseden Tamince, turizm sektörüne lider yetiştirmek için Türkiye’nin en fazla yabancı öğrenci alacak üniversitesi Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin eylülde hizmete açılacağını ve yine Antalya’da Avrupa’nın en büyük tema parkının da yıl sonuna kadar temelinin atılacağını belirtti.



Yazarlar