Ekonomi Rixos’tan Dubai’ye yönetim üssü

Rixos’tan Dubai’ye yönetim üssü

12.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rixos Hotels Grubu, Dubai’yi yeni yönetim merkezlerinden biri yaptı. Antalya ve Kazakistan’da yönetim merkezi bulunan firma, Ortadoğu ve Afrika operasyonlarını yönetmek için ise Dubai’yi üs seçti.

Rixos’tan Dubai’ye yönetim üssü

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türkiye’deki operasyonlarını Antalya’dan yürüttüklerini anımsattı. Tamince, “Yeni projelerimizin çoğu Ortadoğu, Afrika ve Asya’da olacak. Bu bölgede büyüyeceğiz. Bölgeyi Antalya’dan yönetmek zor olacaktı. Bu nedenle operasyonlarımızı yönetmek için de Dubai’yi bölgedeki merkezimiz yaptık. Dubai’de yaşayan yeni CEO’muz Buğra Berberoğlu da çalışmasını buradan sürdürecek. Böyle bir stratejiye gittik” dedi.
Kazakistan’da da bir yönetim merkezlerinin de bulunduğunu dile getiren Tamince, buradan da Rusya, Azerbaycan ve ileride planladıkları Çin operasyonlarının yönetimini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

‘Antalya’dan yönetmek zor’
Tamince, açmayı planladıkları 10 otelin dokuzunun yurtdışında olacağının da altını çizerek, şöyle konuştu: “Türkiye’de otel bazında çok fazla büyüme alanı kalmadı. Dünyada birçok yerde var olmamız gerekiyor. Antalya’dan dünyadaki operasyonları yönetmek zor. Bu nedenle Dubai’de bir yapılanmaya gittik.
Zaten burada iki tesisimzi var, iki tane daha yeni planlıyoruz. Maldivler, Afrika ve Mısır’da da işlerimiz var. Buradaki operasyonlarımızı çok kısa sürede iki katına çıkarma hedefindeyiz. Bu bölgedeki büyümemizi daha iyi yönetmeyi amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

Yeni ofisi otelde
Fettah Tamince, Dubai’de yönetim merkezlerinin yeni bir binada yer almayacağına da işaret ederek, buradaki yönetimlerinin var olan otellerdeki ofislerden sürdürüleceğini de kaydetti. Tamince, Dubai’nin dünyadaki bütün büyük otel zincirlerinin bir yönetim merkezinin bulunduğu şehir olduğunu da vurguladı.