Ekonomi Rusya’dan turist getirene ‘100 milyon TL’lik kredi!

Rusya’dan turist getirene ‘100 milyon TL’lik kredi!

19.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’ye en fazla turist gönderen ikinci ülke olan Rusya’da, 2015 sezonunun büyük oranda şekillendiği MITT’2015 Seyahat ve Turizm Fuarı’na katıldı

Rusya’dan turist getirene ‘100 milyon TL’lik kredi

Çelik, “Rusya’dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak. Ayrıca Rusya’dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına, uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz” dedi.
Fuarda Türk standını gezerek, katılımcılarla sohbet eden ve turizmcilerin sorunlarını dinleyen Çelik, “Yaptırımlar sebebiyle ikinci büyük pazarımız olan Rus pazarında bazı türbülanslar söz konusu olabiliyor. Bu yıl Rusya’daki ekonomik gelişmeler sebebiyle turizm sektörümüzün bu gelişmelerden negatif etkilenmemesi için çok sayıda tedbir alıyoruz. Ben de bizzat buraya gelerek turizmcilerimize desteğimi göstermek istedim” dedi.

‘Kriz yokmuş gibi...’
Aylar evvel bu durumu öngörerek bir stratejik planlama yaptıklarının vurgulayan Çelik, “Bakanlıktaki arkadaşlarımız son 5 ayda dördüncü kez bu pazara geldiler. Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz. Moskova’ya her gelişlerinde buradaki muhataplarıyla da görüşüyorlar. Turizmle ilgili olarak herhangi bir problem çıktığında anında yerinde müdahale ediyorlar. Rusya bizim için çok önemli bir destinasyon. Burada hem bir kaybın yaşanmamasını istiyoruz ama sadece kriz, risk ve negatife gelişme odaklı bir yaklaşımımız yok. Aynı zamanda da buradaki pazar payımızı artırmak konusundaki stratejilerimizi de herhangi bir kriz yada sıkıntı varmış gibi düşünmeden uygulamaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin Rusya ile siyasi ilişkilerinde çeşitli iniş çıkışlar olabileceğini söyleyen Çelik, turizm ve kültürel ilişkilerin ise her zaman en üst düzeyde olduğunu kaydetti.