Ekonomi Saatte 3 renk İstanbul

Saatte 3 renk İstanbul

11.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japon saat devi Casio, ilk defa bir şehir için saat tasarlamaya karar verince İstanbul’u seçti. 3 farklı renkteki saat için Boğaz köprüsü, Kız Kulesi, şehir hatları vapuru ve martılar ilham oldu

Saatte 3 renk İstanbul

Dünyada ilk defa bir şehir için saat tasarlayan Japon saat devi Casio, İstanbul’u seçti. Boğaz’ın eşsiz gün batımının kırmızısı, martıların beyazı ve gecenin siyahı. Üç renk İstanbul... Kırmızı, beyaz ve siyah. 24 saat yaşayan İstanbul için tasarlanan G-Shock İstanbul 2016 Boğaz köprüsü, Kız Kulesi, şehir hatları vapuru ve martılar ile esin kaynağı oldu.
Sınırlı sayıda üretilen saatlerin İstanbul çizimleri ise Şükrü Özüdoğru’nun. Her renginden yalnızca 500 adet üretilen saatlerin özel kutuları numaralı. Saatlerden yansıyan İstanbul tasarımlı tişörtler ise saati satın alanlara hediye.
G-Shock İstanbul 2016 koleksiyonu geçtiğimiz gün Çırağan Kempinski’de basına tanıtıldı. Bir İstanbul uzmanı olan Saffet Emre Tonguç’un dünya genelinde saatin öyküsünden İstanbul’un tarihi saatlerine kadar özel sunumuyla başlayan toplantı Ersa Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergün ve Pazarlama Müdürü Pınar Baykal’ın konuşmasıyla devam etti.
Ergün, Divan edebiyatının ünlü şairi Nedim’in İstanbul dizeleriyle başladığı konuşmasını rakamlarla bitirdi. Dünyada pazar daralırken bizde nasıl bir artış gösterdiğini, Rusya’nın nüfusunun bizden iki kat fazla olmasına rağmen geçtiğiz yıl Rusya’da 400 bin, bizde ise 500 bin adet satış yapıldığının altını çizdi.

Festival yolda...
Baykal ise Casio’nun şehrimiz için bir saat tasarlamış olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını, bunu renkli bir şehir festivaline dönüştürerek taçlandırmak istediklerini söyledi. İstanbullularla birlikte kutlamak için hazırladıkları eğlenceli festivalin ve aktivitelerin detaylarını verdi.
Buna göre, Instagram ve sosyal medyadan çeşitli aktiviteler planlanıyor. Bunlardan biri #24hoursistanbul hashtagi ve @casiosaat etiketi ile paylaşılan selfie yarışması.
Nisan ayı boyunca İstiklal ve Bağdat caddesinde Avrupalı sanatçılarla 3 boyutlu kaldırım tasarımları gerçekleşecek.
Fotoğraf sanatçısı Serkan Şedele’nin küratörlüğünde hazırlanan şehir festivali ise 8 Mayıs’ta. Maçka Küçükçiftlik Park’ta G-Shock City Festival adıyla İstanbul sohbetleri, graffiti duvar boyamaları, çeşitli müzik grupları ve sahne performanslarıyla sürecek olan festival sürpriz bir DJ konseriyle son bulacak.

Haberin Devamı

Hız göstergeli
G-Shock İstanbul 2016’nın özellikleri: Analog dijital, darbelere dayanıklı, 200 metreye kadar su geçirmez, mineral cam, silikon kordon, 1/1000 saniye hassasiyetli kronometre, hız göstergesi, 48 şehirli dünya saati, 5 alarm, LED ışık.