Ekonomi Sadece Obama değil 7 bin Türk Küba dedi

Sadece Obama değil 7 bin Türk Küba dedi

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Obama’nın ziyaretiyle bütün gözler Küba’ya çevrildi. Yılda 7 bin Türk’ün ziyaret ettiği Küba’da 8 günlük tur fiyatı 2.190 dolardan başlıyor. Her mevsimi sıcak olan Küba’da kışın bile ortalama sıcaklık 28 derece

Sadece Obama değil 7 bin Türk Küba dedi

ABD Başkanı Barack Obama’nın ziyaretiyle bütün gözler Küba’ya çevrildi. Aktarmalı olarak uzun uçuş süresi ve mesafe nedeniyle yüksek tur maliyetine karşın her yıl 6-7 bin Türk turistin ziyaret ettiği Küba turlarına ilgi, Obama’nın ziyaretinden sonra daha da arttı.
Dünyada az sayıdaki sosyalist ülkelerden biri olan Küba’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın görkemli törenlerle kutlanması nedeniyle Küba en fazla turisti mayıs başında ağırlıyor.
Yıllar süren ambargo nedeniyle eski binalar ve eski Amerikan arabalarıyla hafızalarda yer edinen Küba’ya 8 gün 7 gecelik seyahat için en az 2 bin 200 doları gözden çıkarmak gerekiyor.
‘Küba’ya akın var’
Jolly Tur Yurtdışı Turizm Direktörü Tolga Tekin, “Amerika ile problemin çözülmeye başlamasıyla Küba’ya adeta bir akın başladı. Bu nedenle kasımda fiyatlar yüzde 30 artacak. Bu fiyatlardan yararlanmak isteyenler elini çabuk tutmalı” dedi.
Türkiye’den Küba’ya direkt uçuş olmadığını kaydeden Tekin, “En iyi bağlantı Paris aktarmalı Air France, Amsterdam aktarmalı KLM ve Toronto aktarmalı Air Canada ile sağlanabiliyor” diye konuştu.
Tekin, Küba turlarının çok zengin bir gezi programı olduğunu belirterek, “Havana’da; Eski Havana’nın meydanları, Malecon Bulvarı, Colomb Mezarlığı, Büyük Tiyatro, Prado Caddesi, Devrim Müzesi, Floridita Bar, Nacional Hotel’in arka bahçesi. Havana dışında ise Viniales Vadisi, Santa Clara’daki Che’nin mozalesi ve mezarı ile Trinidad’ı görmeden dönülmemesi gerekir” dedi.
Küba turu için en iyi zamanın ekim ve mayıs arası olduğunu kaydeden Tekin, “Bu aylarda sıcaklık daha düşük (gündüz 28, gece 22) oluyor. Diğer aylarda yağmur geçişleri ve hava sıcaklığı yüksek olabilir. Yazlık kıyafetler ve mayonuzu alarak gidebilirsiniz. İnce bir mont ve yağmurluk yeter” diye konuştu.
Tekin, “Jolly Tur’un Küba turu fiyatları 2 bin 190 dolardan başlıyor. 4 gece Havana, 1 gece Trinidad, 2 gece Varadero’da konaklıyoruz. Fiyata bu şehirlere turlar, 4 akşam, 5 öğle yemeği dahil” dedi.

Haberin Devamı

‘Valize sadece yazlıkları koyun’

Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü İbrahim Cenk Okumuş, Küba’da tropikal iklimin hüküm sürdüğünü belirterek, “Küba için valiz hazırlarken yanınıza şort, tişört, mayo, bikini, terlik, güneş kremi, yazlık ayakkabı almak yeterli” dedi. Etstur’un Küba turu fiyatlarının 2 bin 299 euro’dan başladığını kaydeden Okumuş, “Görülecek yerleri şöyle sıralamak mümkün: Varadero sahili, Playa Paraiso sahili, Eski Havana, Valle de Vinales, Sirena sahili, Playa Pilar, Plaza de la Catedral, Plaza Mayor (Trinidad), Museo Historico Municipal (Casa Cantero), Museo del Ministerio del Interior, Museo de la Revolucion, Plaza Vieja, Plaza de la Revolucion ve Malecon” diye konuştu.
Kendine has bir mutfağı olmadığı için Küba’da özel bir yemek önerilmediğini kaydeden Okumuş, “Deniz mahsulleri, özellikle karides, tropikal meyveler ve meyve suları eşsiz lezzetlere sahip” dedi. Küba’ya Air France, KLM, Aeroflot ve Air Canada havayollarıyla gidildiğini kaydeden Okumuş, “Tropikal iklim nedeniyle haziran ve ağustos arasında fazla yağış görülebilir” dedi.

Haberin Devamı

‘Eski hali değişmeden görün’

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, “Obama’nın ziyaretinden sonraki birkaç yıl, Küba’nın eski halinin son yılları olacak. Sonra muhtemelen çok hızlı bir şekilde değişecek ve gelişecek. Salsa dansları ve puroları, pudra kıvamında kumlara sahip eşsiz plajları ve ‘Soy Cubana, Soy Popular’ (Kübalıyım, seviliyorum) yazısını her yerde görebileceğiniz sıcakkanlı Kübalıların arasında bu olağanüstü günlere tanıklık etme fırsatını kaçırmayın. Gazella olarak Küba turlarımız, tüm turlar ve yemekler dahil 2 bin 790 euro” diye konuştu.