Ekonomi Sağlıkta büyüyen Echomar gayrimenkule İzmir’den girdi

Sağlıkta büyüyen Echomar gayrimenkule İzmir’den girdi

15.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektöründe atağa kalkan Echomar Sağlık Grubu, İzmir’de 6 yıl önce satın aldığı arsada rezidans, otel ve AVM projesine başladı. 2 yıl içinde tamamlanacak projeden 150 milyon lira ciro bekleniyor

Sağlıkta büyüyen Echomar gayrimenkule İzmir’den girdi

Sağlık sektöründe son dönemde hızlı bir büyüme gösteren Echomar Sağlık Grubu inşaat sektörüne girdi. İstanbul ve İzmir’de arsa yatırımları yapan firma ilk projesine İzmir’de başlıyor. Echomar Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr Serdar Mutlu, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine arsa satın almakla başladıklarını belirterek, ilk projelerini de 6 yıl önce İzmir Bornova’da satın aldıkları arsa üzerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Mutlu, 60 milyon lira yatırımla hayata geçirdikleri projenin rezidans, AVM ve otelden oluştuğunu belirterek, arsada eski Famelit fabrikasının bulunduğunu ve bina yıkımlarının tamamlandığını kaydetti.
Mutlu, ruhsat başvurusu yaptıklarını ve martta ruhsatı aldıktan sonra inşaata başlayacaklarını dile getirerek, toplam 300 üniteden oluşacak projede ön satışlara başladıklarını söyledi. Projeden toplamda 150 milyon lira ciro beklediklerini vurgulayan Mutlu, şunları söyledi:
“14 dönüm büyüklüğündeki arsayı çok uygun fiyata almıştık. Arsa Forum Bornova AVM’nin çok yakınında bulunuyor. Lokasyon olarak çok iyi bir yerde bulunuyor. Projede stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler olacak. Nisan ayında satışlara başlamayı planlıyoruz. İlk etap satışa çıkacak. Konutları metrekaresi 3-4 bin liradan satacağız.”
Serdar Mutlu, İzmir’in konut yatırımı açısından hala bakir olduğunu ifade ederek, projeyi yaptıkları bölgede çok daha küçük ölçekli projelerin bile büyük talep gördüğünü kaydetti.

İnşaat 2 yılda bitecek
Serdar Mutlu, projeye ön satışla gelen ilgiden memnun olduklarının altını çizerek, “Şu anda ciddi bir ön talep topladık. Ayı zamanda proje bittikten sonra kiralama konusunda da hizmet vereceğiz. Projenin yönetimini Myvia isimli şirket yapacak. Bu sayede 2. elde de projenin değerini koruyacağız”diye konuştu. Serdar Mutlu, projenin inşaatını 2 yıl içinde tamamlayıp konutları teslim edeceklerini belirterek, Ontan ve MŞB İnşaat’ın projeyi inşa edeceğini söyledi.
Mutlu, projenin bünyesinde yer alan otelle ilgili olarak uluslar arası otel zincirleriyle görüştüklerini belirterek, “Bir zincirle anlaşmak üzereyiz. Anlaşmadan sonra projenin içeriğinde değişikliklere gidebiliriz”dedi. Projedeki AVM’yi ise kiralayacaklarını anlatan Mutlu, şu bilgileri verdi:

Misafirlere özel oda
“Proje toplamda 3 kuleden oluşacak. 2 kulede konut ve home ofisler, diğer blokta ise otel yer alacak. AVM ise bu blokların altında 2 katlı olacak. 80 mağazanın bulunacağı AVM’de proje sonuna doğru kiralamaya başlayacağız.”
Serdar Mutlu, projenin en önemli özelliklerinden birisini misafir odaları olduğunu belirterek, “Projede misafirler için konaklamalı odalar ayıracağız. Bu sayede konut sahiplerine gelen misafirler düşük ücretlerle burada kalabilecek. Bu konutlarda otel konforunda misafirler kalabilecek” dedi. Mutlu, projenin bir diğer özelliğinin ise hayvan barınağı olduğunu vurgulayarak, tatile ya da başka bir yere giden konut sahiplerinin evcil hayvanlarını bırakabileceği barınak planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ
Echomar Genel Müdürü Özlem Mutlu da, projenin içinde sağlıklı yaşam merkezi planladıklarını anlatarak, bu uygulamanın ardından kendi projelerinde ve diğer projelerde bu merkezlerin sayısını artırmak istediklerini söyledi. Projenin bu anlamda diğerlerinden ayrılacağını kaydeden Özlem Mutlu, 2013’te 4 lokasyonda bu tür sağlıklı yaşam merkezlerini açacaklarını dile getirdi.

İlk merkezi Şişli’de açtı

Echomar’ın başarı hikâyesi 1998 yılında açılan Şişli’deki merkezle başlar. Şu anda görüntüleme ve laboratuar alanında lider klonumda olan firmanın şu anda 19 merkezi ve polikliniği bulunuyor. 3 tane de hastanesi bulunan Echomar, sağlık sektöründeki yatırımlarını değerlendirmek için gayrimenkulü seçti

Haberin Devamı

İstanbul markası masaya yatırıldı

İstanbul’un gayrimenkulde markalaşmasını masaya yatıran Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP), bir dizi panel, söyleşi ve konferanstan oluşan ‘Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın ilkini gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz dün düzenlenen toplantıda “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi” başlıklı panel kapsamında açılış konuşmasını yapan GİSP Başkanı Gürler Ünlü, İstanbul’un olması gereken marka yerinde olmadığını belirterek, bu konuda bir şey yapılması gerektiğini ifade etti.
Ünlü, “Bunun en iyi örneğini Bond’un Sky Fall filminde görebiliriz. İstanbul’u öyle bir anlatmışlar ki tozlu ve kirli görünüyor. Oysaki filmin devamında Şanghay’ı ihtişamlı, görkemli ve modern olarak gösteriyorlar” dedi.
İstanbul’un marka değerini bulmak için ajanslara gitmeye gerek olmadığını söyleyen Şehir Planlamacısı Murat Güvenç ise “İstanbul nüfusu 1990’larda 7 milyon iken bugün 16 milyon insan demek. Çok köklü bir değişiklik, yenilenme ve yatırımlar var, marmaray, hızlı tren gibi yatırımlar büyüyor fakat İstanbul dönüşemeden büyüyor” diye konuştu.
İstatistik Uzmanı Firuz Soyuer de inşaat firmalarının yatırımcılara göre konut ürettiğini fakat kullanıcı unsurların öne çıkmadığını söyledi.
Soyuer, “İstanbul olarak marka olup dünya sermayesini çekmek istiyoruz ama onlara alt yapı oluşturuyor muyuz? Sadece inşaat unsuru olarak değil, sosyal yaşam alanları kültürel olgular vb. Önce bunları ve altyapılarını oluşturmamız gerekli” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Strateji belirledik’

Toplantıda konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Beyoğlu Belediyesi olarak gelecekle ilgili bir strateji belirlediklerini ifade ederek, “2006 yılından bu güne planlamış olduğumuz gibi ilerliyoruz. Bu stratejiyi Beyoğlu’na uygun olarak, turizm ve kültür sanat üzerine kurguladık.
Şehrin zenginliği toprak altındaki ile ölçülmez. Şehir üst yapıları ve tarihi, güzelliği, sanatı ile ve insanı ile tamamen bütün olmuş şehir en zengin ve marka şehirdir.”

Sur Yapı 3 projede kampanya başlattı

İnşaat sektörünün tanınmış firmalarından Sur Yapı, Exen İstanbul, Corridor ve Adapark projelerinin gelecekteki sakinleri için 31 Aralık 2012 tarihine dek sürecek olan özel bir yılsonu kampanyası tasarladı.
Dolar, Euro, Mevduat? Bizce En İyi Yatırım Sur Yapı Projeleri’nde Güzel Bir Hayat” sloganıyla duyurusu yapılan kampanyada 3 farklı alternatif sunuluyor. Buna göre, projelerden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade, banka kredisi ve peşinat tutarına yüzde 10 indirim, yüzde 40 peşinat ve 36 ay sıfır faiz olanaklarından yararlanabiliyor.
Birinci etabında yaşamın başladığı Exen İstanbul Çamlıca eteklerinde Altunizade – Çekmeköy hattında yer alıyor. Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımı ödülünü alan Exen İstanbul projesi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ’ne 5’er dakika mesafedeki özel konumuyla Anadolu Yakası’nın dikkat çekici projeleri arasında yer alıyor. Projede güneş panelleriyle ısıtılan yüzme havuzu, fun golf sahası, her daireye kat bahçesi, mini futbol sahası, meyve bahçeleri, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, gölet ve açık fitness alanları gibi sosyal donatılar bulunuyor.

% 5 indirim yapıyor
Güneşli Corridor projesi ise Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alıyor. 7 blokta 505 konuttan oluşan proje 270 milyon lira yatırım değerine sahip. Sancaktepe Adapark da 16 blok ve 826 daireden oluşuyor. 1. ve 2. etaplarında yaşamın başladığı projede göletler, adacıklar ve meyve bahçelerine yer veriliyor. Projelerde ayrıca tamamı peşin ödemelerde lansman indirimine ilave yüzde 5 indirim uygulanıyor.

Haberin Devamı

Kandilli’de ev fiyatları 1 milyon lirayı gördü

Haberin Devamı

Elysium Serene Kandilli’de konut fiyatları minimum 741 bin lira, maksimum 1 milyon 133 bin lira olarak belirlendi. Üsküdar-Kandilli’de inşa edilen projenin kaba inşaatında yüzde 50’sinden fazlası tamamlandı. Aralık 2013’te yaşamın başlayacağı Elysium Serene Kandilli, Ofton İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. 136 konuttan meydana gelen proje, 17 blok halinde yükseliyor. Tamamı 3+1 konutlardan oluşan projede konutların alanları 116 ile 150 metrekare arasında değişiyor.
Bahçe kullanımlı bahçe katı dairelerin de yer aldığı projede, tenis kortu, yüzme havuzu, basketbol sahası, sauna gibi sosyal donatılar yer alıyor.

Dumankaya’da peşin ödemede % 10 indirim

Hangİ daİre kaç lİra?
Tİpİ *Fİyat
1+1 188.000-215.000
2+1 266.000-391.000
3+1 406.000-500.000

Dumankaya Halkalı Konsept’ten kampanya haberi geldi. Buna göre, projede peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanıyor. 812 konuttan oluşan projede, 21 villa da bulunuyor.1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutların bulunduğu projede, dairelerin büyüklükleri ise 62 ile 175 metrekare arasında değişiyor.
Projenin sosyal donatıları arasında ise, basketbol sahası, kapalı otopark, peyzaj alanları, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası bulunuyor.

Ağaoğlu çalışanları Uludağ’a kamp kuruyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2013 yılının yol haritasını 700 çalışanı ile birlikte Uludağ’da belirleyecek. 15 Aralık 2012 tarihinde başlayacak toplantılarda, grup 2012 yılının genel değerlendirmesi, 2013 yılı genel ekonomik beklentileri, 2013 yılı yatırım stratejileri ve mali bütçesinin planlanması konularında çalışacak.
Toplantılar hakkında değerlendirme yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, “Yapılacak toplantı ve çalışmalar kapsamında orta ve üst düzey Ağaoğlu çalışanları bir araya gelerek stratejilerini belirleyecek. Ortak alınan kararlar sonucu hedeflerimizi belirleyeceğiz’’ dedi.

Metrekare fiyatları 3.200 liradan başlıyor

Pendik'te konumlandırılan Oto World Asya, ticari ve AVM konseptinde inşa ediliyor. Anadolu Yakası'nın ilk otomotiv AVM'si olan projede galerilerin metrekare birim fiyatları 3 bin 200 liradan başlangıç gösteriyor. Toplam arsa alanı 22 bin 275 metrekare üzerine kurulan Oto World Asya'nın yatırım değeri 170 milyon lira.
Ticari birim sayısı 365 olan projede bağımsız birimlerin alanları 200 metrekare ile 600 metrekare arasında farklılık gösteriyor.Sabiha Gökçen Havalimanı'na 1-2 dakikalık mesafede yer alan Oto World Asya'da 0 ve 2. el showroom, restoran, cafe, banka ve oto servis oluşturulacak.

Gabon’un çehresini Steelife değiştiriyor

Vefa Group’un hafif çelik yapı markası Steelife, Gabon’un başkenti Libreville’de altı ayda 564 konutluk kentsel dönüşüm yapacak

Vefa Group’un hafif çelik yapı markası Steelife, Gabon’un başkenti Libreville’nin Angondje bölgesinde altı ayda 564 konutluk yaşam alanı kuruyor. Gabon’un TOKİ’si olan ANGT, Ulusal Kalkınma Planı’nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşüm için Steelife’ı tercih etti. Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, Angondje Projesi’ni hafif çelik yapı sistemi ile Nisan’da bitireceklerini kaydetti.
Aydın, Gabon’un enerji, altyapı, inşaat, savunma ve kimya endüstrilerini kapsayan 4 yıllık Ulusal Kalkınma Planı’nın ilk projesi Angondje Projesi’ne Steelife’ın imza attığını belirterek, “Proje başkent Libreville’in toplu konut alanı olarak belirlenen Angondje bölgesinde gerçekleştiriliyor. Gabon’un Kalkınma Planı’nın ilk toplu konut projesi olan Angondje, toplam 50 bin 615 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek” dedi.

Nisan ayın tamamlanacak
564 konutun yer aldığı projenin 2013 Nisan’da tamamlanacağını bildiren Bülent Aydın, “Her biri iki katlı olarak inşa edilecek bloklardan bir bölümünde dörder konut var ve bu tip konutların proje içindeki toplam sayısı 216. Diğer bloklarda ise ikişer ve dörder adet dubleks konutlar yer alıyor. Dubleks konutların adedi ise 348.”


En hızlı yöntem

Hafif çelik yapı sisteminin klasik sistemlerle kıyaslanmayacak derecede yüksek inşaat hızına sahip olduğunu vurgulayan Aydın, bunun inşaat sezonunun çok kısa olduğu bölgelerde hızlı inşa edilebilen bir sistem
olduğunu söyledi.

Avrupa’daki en yüksek çelik bina

DoubleTree by Hilton’un Türkiye'deki beşinci oteli, İstanbul Avcılar’da açıldı. DoubleTree by Hilton Başkanı Rob Palleschi, “Türkiye'de zaten zengin olan portföyümüze yeni bir otel daha eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. DoubleTree by Hilton İstanbul–Avcılar'ın yüksek çelik konstrüksiyonu, İstanbul'un küresel bir merkez olarak hızlı yükselişinin çarpıcı bir örneği olacak” dedi.
Projenin inşasını üstlenen Sonkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Yüksel Oğan ise, “Projemiz Türkiye ve Avrupa’daki en yüksek çelik bina olacak” dedi. Deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğumuza değinen Oğan, ülkemizde yapılacak binaların artık bu tarzda sağlam ve dayanıklı binalar olması gerektiğini belirtti.
5 milyon euro arsa değerine sahip olan projenin, yatırım bedeli ise 40 milyon euro.

İstanbul’daki tapu dairelerine makyaj

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Modernizasyon Projesi kapsamında yenilenen İstanbul ilindeki 8 adet Tapu Müdürlüğü hizmete girdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla toplu açılışı yapılan Esenyurt, Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Çekmeköy, Güngören, Sancaktepe ve Sultangazi tapu müdürlükleri modernizasyon süreçlerini tamamlayarak hizmete alındı. Bu sayede İstanbul il sınırları dâhilinde hizmet veren 40 ilçe müdürlüğünden 36’sının modernizasyonu tamamlanmış oldu.
2013’te ise kalan tapu müdürlükleri modernize edilerek İstanbul halkının hizmetine sunulacak.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğü çatısı altında yapılan modernizasyon çalışmaları kapsamında müdürlükler fiziki olarak büyütülürken, iç bölmeleri kapalı durumdan açık şeffaf ofis durumuna getirildi, duvarlar kaldırıldı.

‘3. köprü en çok Şile’ye yarayacak’

3. köprü ve 3. havaalanının yerlerinin açıklanmasının ardından İstanbul’a en yakın sayfiye mekanlarından biri olan Şile-Ağva’nın, cazibe merkezi olarak öne çıktığını belirten Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, geçmişte çıkmaz bir sokak olan Şile’nin artık Karadeniz hattında bir bağlantı güzergahı olduğunu dile getirdi
Karadeniz Otoyolu’nun Şile-Ağva güzergahını transit geçişlere açacak olmasını ve 3. köprünün Şile’nin ulaşılabilirliliğini artıracak olmasını buradaki arazilerin değerlenmesinde önemli etken olarak gösteren Tabakoğlu, “Ancak İstanbul’un doğal güzellikleriyle ünlü bu ilçesinin dokusunun korunması amacıyla yatırımların turizm odaklı olması en büyük hedef” dedi.
Tabakoğlu, Şile’de arazi fiyatlarının her yıl artış gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bunlar bazen daha hızlı artıyor. 3. Köprü Şile’nin ulaşılabilirliliği ile rantın daha da artması anlamına geliyor. Bundan biz rahatsız değiliz. Sadece turizm yatırımlarında bir teşviki hak ettiğini düşünüyoruz.”

Gürallar, Lapis Han ile gayrimenkul sektöründe

Birçok sektörde faaliyet gösteren Gürallar, Kartal’da gerçekleştirdiği ofis projesi Lapis Han ile gayrimenkul sektörüne adım attı

Cam sektörünün isim yapmış firmalarından Gürallar markası, şimdi de Gürallar Yapı olarak gayrimenkul sektörüne adım attı. İlk projesi Lapis Han’ı görücüye çıkaran firma, yeni projesi için dünyanın en büyük adliye sarayının da bulunduğu Kartal’ı seçti.
Sanayi bölgesi geçmişi, geniş arsaları ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Kartal bölgesini seçtiklerini belirten Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Kartal Adliyesi’nin varlığı ve diğer gerekçelerden dolayı Kartal’ın yükselen bir değer haline geldiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan’ın da Kartal’ın gelişimini öngördüğünü ifade eden Argat, “Bizde ofis projemizi burada geliştirdik. 200 milyon liralık projeyi kendi öz sermayemiz ile gerçekleştireceğiz. Satışa ve krediye endeksli olmadığımız için şu anda hafriyatı alınan projeyi 15 ayda teslim etmeyi planlıyoruz. Bundan sonra da İstanbul, İzmir ve Kütahya’da gayrimenkul projeleri geliştireceğiz. Bunun yönü yine ofis ve konut olacak” dedi.
Gürallar’ın, inşaat sektörüne yabancı olmadığını söyleyen Argat, “Grubumuz bugüne kadar fabrikalarını ve 5 yıldızlı tatil köylerini kendisi inşaa etti. Tamamladığımız projeler arasında dünyaca ünlü Ali Bey Otelleri, ArtCraft Fabrikaları, çeşitli konut ve okul inşaatları yer alıyor. Dolayısıyla bugüne kadar kendimiz için kullandığımız yeteneğimizi ve birikimimizi şimdi gayrimenkul alanında kullanmaya başlıyoruz” diye konuştu.

‘Yeterince tecrübeliyiz’
Projenin 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçtiğini vurgulayan Argat, şunları söyledi: “Bu zamana kadar grubun ihtiyacı olarak otel, okul ve sanayi kuruluşu olarak 340 bin metrekare inşaat yaptık. Bu konuda yeterince tecrübe kazandık. Hükümetin çizdiği vizyon gereği Türkiye’nin 2023 yılında ekonomik hacmi 2 trilyon dolar, Türkiye’nin nüfusu da 84 milyon kişiye ulaşacak. Bunun yüzde 25’ini oluşturan 21 milyon kişi İstanbul’da yaşayacak. Gelecek 10 yılda gayrimenkul Türkiye’nin en parlak sektörlerinden birisi. Bu açıdan bizde gayrimenkul sektörüne girdik.”
Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel ise, Gürallar Grubu’nun kendi ihtiyaçlarının dışında geliştirdiği ilk proje olan Lapis Han’ın ofis konseptiyle şekillendiğini aktardı. Projenin 6 bin 900 metrekare arsa üzerinde gerçekleşeceğini söyleyen Karayel, “Ofisler lego sistemi ile inşa edilecek. İsteyen, istediği kadar alım ve kiralama yapabilecek” dedi. Ofislerin hayata temasını artırmak için yatay geliştirdiklerini aktaran Karayel, “İnsani ihtiyaçları, kreşi, yeşil alanları, 2 bin 500 metrekarelik ticari üniteleri, her kata toplantı odalarını ve arşivi unutmadık” diye ekledi. Ofisten maksimum seviyede verimlilik sağladıklarının aktaran Karayel, gelişmeleri de göz önüne almak gerektiğini ama projenin geri dönüş süresi olarak 15-16 yılı öngördüklerini söyledi.
2. el yönetim hizmeti verecek
Karayel, şunları söyledi:
“Ofislerde çok sık kullanılmayan toplantı ve video konferans odalarını, ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuyoruz. Ayrıca, yine her katta bulunan arşiv odalarında her ofis sahibine bir özel arşiv alanını veriyoruz. Yine Lapis Han’da bulunan ofis sahipleri, dilerlerse asistan hizmetini kullanarak seyahatlerini planlayacak veya rezervasyonlarını yaptırabilecekler. Tüm bu hizmetlerin yanında, isteyen ofis sahipleri de, mülklerini kiralamak veya yeniden satmak isterlerse, kendilerine 2. el yönetimi hizmetini de sunacağız.”

RAKAMLARLA LAPİS HAN
ARSA: 6.900 m2
İnşaat alanı: 32.000 m2
OFİS sayısı: 160
KULLANIM ALANı: 57-2000 m2 aralığında
MİMARI: Nevzat Sayın
DİKEY YEŞİL ALAN: 2.000 m2
yatay YEŞİL ALAN: 6.000 m2
tİcarİ ünİteler: 2.500 m2
KAT SAYISI: 8
YATIRIM DEĞERİ: 200 milyon lira
M2 FİYATI: 5.200 liradan başlıyor
İNŞAAT SÜRESİ: 15 ay

Kreş ve etüt odaları var

32 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede, farklı büyüklüklerde 160 adet ticari ofis alanı yer alırken bünyesindeki kreş ve etüd odaları ile de fark yaratılıyor. 8 katta 160 ofisin yer alacağı projede 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir ofis alanları tasarlanıyor. Kartal’da E-5 aksı üstünde Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan Lapis Han, dünyanın en büyük adalet sarayı olarak kabul edilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na 700 metre mesafede bulunuyor. Proje 15 ay içinde tamamlanacak.

FİNANS MERKEZİNDE BİRLEŞTİRİLEBİLİR OFİS KATLARI TASARLADI

Çok yakında Türkiye’nin finans merkezi haline gelecek olan Ataşehir’de ‘butik rezidans’ konseptiyle tasarlanan Denge Ataşehir projesi, ‘home-office’ katları ve ticari alanlarıyla ilgi görüyor.
Merkez Bankası ve BDDK başta olmak üzere bir çok bankanın genel merkezinin bölgeye taşınacak olması ile Türkiye’nin yeni finans merkezi haline gelecek olan Ataşehir, her geçen gün değerine değer katarak büyüyor. Denge İnşaat Mimarlık’ın, Denge Ataşehir isimli ‘home-office’ konseptli ‘butik rezidans’ özelliklerine sahip olan projesi de konumuyla dikkat çekiyor.
Projede fiyatlar 275 bin ile 900 bin lira arasında değişiyor. Konut değerinin yüzde 25’i için kampanya dahilinde firma kredisi kullandıran Denge İnşaat Mimarlık, ayrıca 18 ay ödeme kolaylığı sunuyor. Kalan rakam için ise anlaşmalı bankalarla 10 yıla kadar kredilendirme imkanı sağlanıyor.
Projenin 4 büyük hastane ve sağlık kuruluşunun tam ortasında olması sebebiyle bilhassa, saç ekim, tüp bebek merkezleri ve diş sağlığı kuruluşlarıyla görüştüklerini söyleyen Denge İnşaat Mimarlık şirketinin ortağı Yüksek Mühendis Ziya Denizoğlu , “Özellikle güzellik ve estetik merkezlerinden çok yoğun talep geliyor. Bu talebe çok şaşırdık fakat yatırımcılar, bölgede çalışacak olan beyaz yakalı kadın ve erkeklerin, öğlen molalarında bile küçük estetik operasyonlar yaptırdığını söylüyorlar. Ve tabii ki bu bölgede oluşacak olan istihdam onlar için de iyi bir pazar olarak görünüyor” dedi.

Açık ofis yapılabiliyor
56 bağımsız bölüm ve mağazalardan oluşan projedeki katlar, 1+0, 1+1 ve 1+2 olarak projelendirilmiş. Opsiyonel tasarıma uygun olan projede, istenirse daire katları yan yana veya dubleks olarak birleştirilebiliyor. İsteyen yatırımcılar tüm katı ‘açık ofis’ olarak da kullanabiliyor.

Şekerbank’tan 2B hak sahibine finansman desteği

Şekerbank, 2B arazilerini peşin satın alarak indirimden faydalanmak isteyen hak sahiplerine 120 aya varan vadelerle ve yüzde 0,99 faiz oranı ile 5 ay taksit ertelemeli kredi veriyor.
Banka, geliştirdiği yeni ürünü kapsamında, 2B arazisi hak sahiplerinin 10 bin ile 200 bin liraya kadar olan kredi taleplerini karşılıyor. 3 aydan 120 aya kadar olan vadeler için yüzde 0,99 oranında faiz ve 5 ay taksit erteleme imkanı sunan Şekerbank, arazinin peşin olarak ve tamamının krediyle satın alınması halinde arazi bedelinin yüzde 75’ini finanse ediyor. Şekerbank’ın “2B Arazisi Alım Kredisi” fırsatından yararlanmak isteyenler, düzenlenen kampanyadan 28 Ocak 2013 tarihine kadar faydalanabilecekler.

Yüzde 75’i kredilendiriliyor
Hak sahibinin araziyi kredili olarak peşin alması durumunda Şekerbank olarak arazi bedelinin yüzde 75’ini kredilendirdiklerini vurgulayan Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, şunları söyledi:
“Rayiç bedeli örneğin 100 bin lira olan bir 2B arazisinin hak sahibine satış bedeli 70 bin lira olacaktır. Eğer arazi hak sahibi bankamızdan kredi kullanarak bu araziyi peşin olarak satın almayı isterse bu kez arazinin peşin bedeli üzerinden yüzde 20 oranında indirimden faydalanacak ve bu indirim sonrasında da arazinin hak sahibine maliyeti 56 bin liraya gelecektir.”
2B arazisinin belirlenen rayiç bedelinin yüzde 70’nin satış bedeli olarak ödendiğini belirten Özciğer, hak sahibinin arazisini peşin satın alması halinde de arazi satış bedeli üzerinden yüzde 20 oranında indirim uygulandığını da hatırlattı.

Dönüşümü vatandaş eksenli yapacağız

Kentsel dönüşüm sempozyumuna katılan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü öngören yasanın vatandaş eksenli olduğunu, devletin bunu konfirme etmeyeceğini, koordine edeceğini anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu”nda konuştu.
Kentsel dönüşümün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir konu olduğunu ifade eden Bayraktar, dünya nüfusunun hızla artığını, özellikle nüfus bakımından belli boyuta gelmiş şehirlerde barınma konusunda zorluklar yaşandığını, Çin ve Hindistan’da acil konut ihtiyacı olduğunu anlattı.
Türkiye’de son 10 yılda 5 milyon konutun yaklaşık 500-550 bininin kamu, 4,5 milyonunun da özel sektör tarafından yapıldığını aktaran Bayraktar, bu konutların da göreceli olarak mühendislik hizmeti aldığının ve sağlam olduğunun söylenebileceğini belirtti.
Bayraktar, Türkiye’de 6,5 milyon konutun zaman içinde mutlaka yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu tabii zor bir iş. Dünyanın en zor işi. Bu iş için çok ciddi kaynak lazım. Demokrasilerle idare edilen ülkelerde vatandaşa rağmen bir adım atamazsınız, devlete rağmen de bir şey yapamazsınız. Vatandaş ve devletin bu işi içselleştirmesi, kabul etmesi lazım” diye konuştu.

Devlet konfirme etmeyecek
Şehirlerin marka değerinin arttırılması gerektiğine işaret eden Bayraktar, şunları söyledi: “Türkiye’nin, hatta dünyanın en önemli meselesi kentsel dönüşümdür. Bunu anlatmamız, benimsetmemiz, kabullendirmemiz, gönüllülük boyutunu yakalamamız, vatandaşların rızasını almamız lazım. Açık gözlüleri de fırsatçıları da elemine etmemiz lazım. Bu bizim olmazsa olmazımızdır.”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de eve ihtiyacı olan insanların parası olmadığını, vatandaşları kira ya da aidat öder gibi taksitlerle ev sahibi yapmanın peşinde olduklarını anlatarak, bu alanda yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
Bayraktar, kentsel dönüşümü öngören yasanın vatandaş eksenli olduğunu, devletin bunu konfirme etmeyeceğini, koordine edeceğini anlattı.
Kentsel dönüşümün ana aktörlerinin belediyeler olduğunu, bakanlık olarak işin sahibi olduklarını ifade eden Bayraktar, belediyeler arasında siyaset farkı gözetmediklerini dile getirdi.

‘Amiral gemisi İstanbul’
Bayraktar, kentsel dönüşümde mutlaka başarı elde edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İstanbul’un, bu işin amiral gemisi olması lazım. Çok daha canlı bir şekilde bu işi döndürmemiz lazım. Kanunu çıkardık, ‘rant yasası’ dediler. Bir uygulama yapalım, bir durun, nereden biliyorsunuz? Bu işi mutlaka Türkiye’nin çözmesi lazım. Hükümet olarak da bu işe ciddi destek veriyoruz, vereceğiz. Tüm aktörlerin ve sektörlerin bu işle ilgilenmesi lazım. Tarihi dokularımızı ve yapılarımızı da öne çıkaracak yeni mimari özellikleri de öne çıkaracak yapıyla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Dönüşüm metodu yanlış anlaşılıyor’

Sempozyumun açılışında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en büyük sıkıntının halkın dönüşüm metodunu yanlış anlaması olduğunu söyledi. Dönüşümün devlet tarafından yapılacağı beklentisinin yaygın bir kanaat olduğunu söyleyen Altepe, “Halkımızda, devletin onlara birçok şeyler vaat edeceği beklentisi mevcut” dedi.

‘Vakit kaybetmeden yapmamız gerekir’

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de dönüşüm yaparken şehrin değerlerinin ve kimliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de son yüzyılda meydana gelen depremlerde 200 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Bu nedenle kentsel dönüşüm ve iyileştirme konusundavakit kaybetmeden planlama aşamasından uygulama aşamasına taşınması gerçeği karşımıza çıkıyor” dedi.

Vade farksız 48 aya kadar taksitlendirme seçeneği

İstanbul’un gözde semtlerinden Florya’da konumlandırılan KoruFlorya’da kişiye özel ödeme planı sunuluyor. Aydınlı Grup, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği projede başlatılan kampanyayla konut alıcıları kişiye özel ödeme planlarından faydalanabiliyor.
Buna göre projede, vade farksız olarak 48 aya kadar taksitlendirme uygulanıyor. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla da 120 aya kadar uygun oranlarda vadelendirme yapılıyor.
KoruFlorya, Ödüllü İngiliz mimarlık ofisi Broadway Malyan ile ünlü Türk mimarlık ofisi Kraft Mimarlık ve Kreatif Mimarlık'ın ortak çalışmasıyla tasarlanan projede 3+1’den 7+2’ye kadar çeşitli daire tipleri sunuluyor.
Toplam inşaat alanı 280 bin metrekareye ulaşan KoruFlorya’da 301 mağazadan oluşan alışveriş merkezi yer alacak. Kapalı alanı 77 bin 500 metrekareyi bulan alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı ise 60 bin metrekare.

Soyak İzmir’deki projede yılsonu kampanyası yaptı

Soyak, İzmir’de yer alan Soyak Mavişehir Optimus’ta 31 Aralık’a kadar sürecek bir kampanya başlatıyor. Leed Gold sertifikası adayı olan Soyak Mavişehir Optimus kampanya dahilinde tüm konutlar yüzde 5 indirimli.
120 ay yüzde 0,81 faiz oranıyla satışa sunulan Soyak Mavişehir Optimus’ta konutlar 1 yıl sonra teslim ediliyor. Kampanya dahilinde 169 bin liralık 1+1 daireler yüzde 5 indirimle 160 bin 550 liraya, 235 bin liralık 2+1 daireler 223 bin 250 liraya, 337 bin liralık 3+1 daireler 320 bin 150 liraya, 277 bin 2+1 bahçe dubleksi konutlar ise 263 bin 150 liraya satışa sunuluyor.
Soyak Mavişehir Optimus’ta binalarda her sistemin enerji tüketimi takip edilerek tasarruf önlemlerinin devamlılığı sağlanabilecek. Ayrıca her odaya konan termostatik vana ile evin ısı kontrolünü ev sakinleri istediği gibi ayarlayabilecek.
Projede pencereden içeriye bol gün ışığı girebilsin diye pencere alanları ve yükseklikleri geniş seçiliyor.