Ekonomi Sahibinden kelepir kilise, takas olur!

Sahibinden kelepir kilise, takas olur!

10.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer alan ve antik kent yerleşimi olan Tirilye Kasabası’ndaki ‘Kemerli Kilise’ Sahibinden.com’da satılığa çıkarıldı. Sözkonusu Bizans Kilisesi’ne 1 milyon dolar fiyat biçildi.

Sahibinden kelepir kilise, takas olur


İlanda verilen bilgide eserin röleve ve restitüsyon planlarının Bursa Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığı ve çeşitli hibe programları veya krediler için uygun olduğu belirtilirken takas olanağının da bulunduğu ifade edildi.
Kiliseyi satışa çıkaran ve Sahibinden.com’a ilan veren emlakçı Nusret Akyüz kilisenin tapusunun olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına göre tapusu olan bir yer satışa çıkarılabilir” dedi.
1676’da Dr. J. Covel tarafından hazırlanan el yazması bir belgede, kilisenin Panagia Pantobasilissa’ya (Bakire Meryem) adandığı belirtiliyor. Ana girişi, kemerli taş bir kapıdan olan kilisenin giriş bölümü 3 katlı. Giriş katındaki pencereler küçük ve kare şeklinde. İkinci kattaki pencereler daha büyük ve dikdörtgen. Üçüncü katta ise pencere üstleri kemerle tamamlanıyor.
13. YY. sonlarında yapıldığı düşünülen kilise, Rumların bölgeyi terk etmesinden sonra özel mülkiyete geçmiş. Kilise şimdi Dündar Evi ismiyle de anılıyor.