Ekonomi ‘SAKIP SABANCI’NIN VASİYETİYLE ALTIN MADALYA’YA 40 CUMHURİYET

‘SAKIP SABANCI’NIN VASİYETİYLE ALTIN MADALYA’YA 40 CUMHURİYET

15.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin (atletizm) ve Servet Tazegül’e (tekvando), Sakıp Sabancı’nın vasiyeti kapsamında 40’ar Cumhuriyet altını (24 bin 880 TL) verecek.

‘SAKIP SABANCI’NIN VASİYETİYLE ALTIN MADALYA’YA 40 CUMHURİYET

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Rahmetli Sakıp Sabancı, ülkemizi başarıya götüren sporcuların ödüllendirilmesi için Sabancı Vakfı’nı görevlendirmişti. Ne mutlu ki, bizler vasiyetini yerine getirebiliyoruz. Londra 2012 Olimpiyatları’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek altın madalya alan ve bizleri gururlandıran iki genç sporcumuzla Sakıp Sabancı’nın değerli armağanını paylaşacağız. Sporcularımızın, gelecekte de nice başarılara imza atacağına ve ülkemizi dünya çapındaki organizasyonlarda başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

‘Spora büyük önem verirdi’
Sabancı şöyle devam etti: “Sakıp Bey spora ve sporcuya büyük önem verirdi ve desteklerdi. 1996’da hayata geçirdiği ve olimpiyatlarda altın madalya kazananlara verilen Olimpiyat Ödülleri, Sakıp Bey’in ne kadar ileri görüşlü olduğunu ve başarıların teşvik edildikçe arttığını bir kez daha ispatlıyor.”