Ekonomi Sanal aşka geldik!

Sanal aşka geldik!

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Facebook’un çöpçatanlığa gireceğini açıklaması, dikkatleri bu alana yönlendirdi. Türkiye’de de bu alanda faaliyet gösteren onlarca site ve uygulama var. Hepsinin yeni süreçten etkilenmesi bekleniyor. Sanal aşka mercek tuttuk.

Sanal aşka geldik

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online ve mobil çöpçatan dünyası karıştı. Facebook, geçen hafta kullanıcılarının mevcut profilleriyle bağlantılı bir çöpçatan profili yaratabileceğini duyurdu. Bu profili kullanıcının arkadaşları göremeyecek. Daha sonra Facebook algoritması kullanıcıya olası eş tavsiyelerinde bulunmaya başlayacak. Yeni özellik de ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Zuckerberg, çöpçatanlık özelliğini sıfırdan inşa ettiklerini, kullanıcıların kişisel bilgilerinin tamamen güvende olacağını da taahhüt etti.

Bu gelişme çöpçatanlık sitelerini telaşa düşürdü. Türkiye’de onlarca çöpçatan sitesi ve uygulama var. Siberalem, eÇift, İstanbul.net, EvlilikMerkezi, Yonja, PembePanjur, İslamiEvlilik bunlar arasında. Pek çok bölgeye, şehir ya da inanca yönelik uygulama da bulunuyor. Tinder, Happn ve Badoo gibi Türkiye pazarına giren uluslarası uygulamalar da var. Türkiye’de yaklaşık 5 milyon kişinin aşkı internetten aradığı belirtiliyor. Bu kitle ise ağırlıklı 18-35 yaş arasındaki genç ve yetişkinlerden oluşuyor.

Sanal aşka geldik

‘Sektöre katkı yapar’

Facebook’un hamlesine karşı ilk yorum happn’dan geldi. happn uygulaması, 40 ülkede 47 milyonun üzerinde kişi tarafından kullanılıyor. Türkiye’de de 2 milyon kullanıcısı var

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Facebook’un yeni tanışma uygulamasını duyurmasının, tanışma uygulamaları sektörünün ulaştığı olgunluğu ve dijital hizmetler içindeki önemini ortaya koyan önemli bir gösterge olduğunu düşünüyoruz. Kısa zaman önce içinde maruz kaldığı tartışmaları ve flört ile ikili ilişkiler gibi konuların son derece özel ve gizli bir alan olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda, Facebook’un tanışma uygulaması dünyasına girme isteğini duyurmak için seçtiği zamanlamayı şaşırtıcı buluyoruz.”

Sanal aşka geldik

Seçenek sunuyor

Mobil tanışma uygulamalarında yapay zeka gibi yeni teknolojiler de kullanılıyor. Türkiye’ye gelen happn CEO’su Didier Rappaport, bu teknolojinin insan ilişkilerini ve tanışma uygulamaları dünyasını da giderek daha olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, “Yapay zekâ insanoğluna seçenekler sunan bir sistem. Bu teknoloji bizim adımıza kararlar veren bir mekanizma değil. Aksine geçmiş deneyimlerimizi analiz eden ve gelecekte nasıl bir adım atmak istediğimiz hakkında tahminler yürütüp bize bu doğrultuda seçenekler sunan bir yardımcı” diyor.

Bunlara dikkat!

Online çöpçatan sitesi yöneticisi Ayhan Er de, online’da aşk ararken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

- Net üzerinde aşk hiç kolay değil.

- İnsanların büyük bir kısmı profillerinde boy, kilo, gelir ve yaşlarını doğru yazmıyor.

- İnternette randevulaşanların üçte biri randevularına gitmiyor.

- Profillerdeki kişilerin kötü niyetli çıkabileceğini dikkate almalısınız.

- İnternet üzerinden evlenen kişilerin boşanma olasılığı daha yüksek.

-Uzun zaman harcayıp sanal olarak tanıdığınız adayı ilk karşılaşmanızda beğenmeyebilirsiniz.

- Sanalda aşkı bulmanın gerçek yaşamda bulmaktan daha kolay olduğunu da düşünmeyin.

Sanal aşka geldik

YENİ ÜRÜN

AndroId Go’lu modeli satışta

General Mobile, Google’ın ‘Android Go’ versiyonunun dünyadaki ilk ürünü olan ‘GM 8 Go’ modelini kullanıcıların beğenisine sundu. ‘GM 8 Go’, geliştirilmiş Google uygulamaları ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. ‘GM 8 Go’, yenilenen Chrome ve Google uygulamalarıyla internet üzerinden data kullanımını azaltarak veri tasarrufu sağlıyor ve böylece çok daha hızlı işlem yapabilmeyi fırsatı sunuyor. Kullanıcı dostu ara yüze sahip olan ‘GM 8 Go’ kullanıcılara Android’in en güncel versiyonu olan Android Oreo 8.1 işletim sistemini sunuyor. 5.5 inç’lik ekranı, 1 GB Ram’i, 16 GB dahili hafızası, 13 MP’lik arka 5 MP’lik ön kamerası bulunuyor. GM 8 Go’, 799 TL fiyatıyla zincir teknoloji marketleri ve seçkin cep telefonu mağazalarının yanı sıra General Mobile’ın web sitesi www.generalmobile.com üzerinden online olarak kullanıcılarla buluşuyor.