Ekonomi Sanal paradan insansız gemiye ‘MÜSİAD bayramı’

Sanal paradan insansız gemiye ‘MÜSİAD bayramı’

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Haftaya iddialı MÜSİAD EXPO fuarında bir teknoloji etkinliği ve iş forumu da olacak. Burada insansız bir tekne görücüye çıkacak ve İslami sanal para tartışılacak.

Sanal paradan insansız gemiye  ‘MÜSİAD bayramı’

1. 6 milyon kişiye iş sağlayan 11 bin üyesi bulunan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), ‘MÜSİAD Bayramı’ olarak adlandırdıkları hafta için hummalı bir hazırlık içinde...

Haberin Devamı

MÜSİAD haftaya İstanbul’da dev bir fuar düzenleyecek, İslami kripto para için fikir jimnastiği yapacak ve insansız bir deniz aracını görücüye çıkaracak.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve Başkan Yardımcısı Adnan Bostan’la yapılacak etkinlikleri konuşmak için bir araya geldik.

Kaan, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu darboğazın, Ortadoğu, Asya ve Afrika’dan yükselecek üretime dayalı bir güçle aşılacağını belirterek, “Dünya ekonomisi doğudan yükselecek” yorumunu yaptı.

Söz ettiği üretim ekonomisini ön plana çıkaracak olan 17. MÜSİAD EXPO fuarı, 21 - 24 Kasım’da CNR Expo’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın himayesinde kapılarını açacak.

Ancak dikkat çekici teknoloji etkinliği High Tech Port ve iş forumu International Business Forum (IBF) da eş zamanlı olarak düzenlenecek. Kaan, “20 Kasım’da IBF’de blockchain ve alternatif para birimleri gibi kavramlar tartışılacak. High Tech Port’ta ise bir MÜSİAD üyesinin geliştirdiği ‘insansız deniz aracı’ görücüye çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Kaan’ın düşüncesine göre ülkelerin ellerindeki rezervlere göre kripto para üretilebilir. Bu sistem kullanılarak ülkeler arasında mal ve hizmet değiş tokuşu yapılabilecek.

‘Yerli otoda biz de varız’

Kaan, yıllar önce insansız hava araçlarını Türkiye’nin gündemine kendilerinin getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu sefer insansız deniz aracını sergileyeceğiz. Ayrıca yerli otomobil konusunda MÜSİAD ile BMC arasında bir iş birliği var. Otomobilin parçaları belirlendi. İş birliği bu parçaların Türkiye’de üretimi konusunda. Parçalar hiç üretilmemişse BMC tarafından üretim maliyeti karşılanacak. Yedek parça olarak üretimini yapacağız.”

Sanal paradan insansız gemiye  ‘MÜSİAD bayramı’

İŞTE İNSANSIZ DENİZ ARACI

Avustralya’ya direkt uçuş

Abdurrahman Kaan, MÜSAİD’ın Türkiye’de 86 noktada bulunduğunu ve üye şirket sayılarının 50 bini aştığını söyledi.

Dünya genelinde 85 ülkede 215 noktada temsilcilik ve şubelerinin bulunduğunu belirten Kaan, son olarak Meksika ve Kolombiya temsilcilerini atadıklarını, Avustralya’da bile olduklarını belirtti.

Bu vesileyle Kaan, Türk Hava Yolları’nın (THY) 2019’da Avustralya’ya direkt uçuş başlatacağı bilgisini de paylaştı.

Haberin Devamı

Sanal paradan insansız gemiye  ‘MÜSİAD bayramı’

Cari açığa karşı biyogaz

MÜSİAD Başkanı Kaan üzerinde çalıştıkları çok sayıda projeden birinin Gayrimenkul Kıymetleri Borsası (GABORAS) olduğunu söyledi. GABORAS’ın Türkiye merkezli, ancak tüm bölgeye hitap eden bir gayrimenkul borsası olduğunu vurgulayan Kaan, Türkiye’de yılda 158 milyon civarı tapu işlemi gerçekleştirildiğini, bu tapu işlemlerinin GABORAS ile yapılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Entegre Tarım ve Enerji Projesi (Biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri) üzerine çalışma başlattıklarını da belirten Kaan, proje kapsamında, 81 ilde 81 Biyogaz Organik Gübre Tesisi kurulacağını açıkladı.

Kaan, projeyle, hayvan dışkılarının, organik atıkların ve tarımsal atıklardan enerji üretileceğini ve kimyasal gübre kullanımının azalacağını belirtti. Projeyle 128 milyon dolarlık doğal gaz ithalatının ve 400 milyon dolarlık kimyasal gübre ithalatının önüne geçileceğini vurgulayan Kaan, 5 bin kişiye de iş sağlanacağını söyledi.