Ekonomi Sarıyer’e lüks konut Levent’e ofis yapacak

Sarıyer’e lüks konut Levent’e ofis yapacak

30.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Selenium markalı projelerine Ataköy’de yenisini ekleyen Aşçıoğlu, Sarıyer’deki arazisine lüks sınıfta dubleks dairelerden oluşan proje için çalışmalara başladı

Sarıyer’e lüks konut Levent’e ofis yapacak

Ataköy’de yaptığı Selenium projesinde yüksek satış grafiğini yakalayan Aşçıoğlu grubu, projenin üç parsel yanına da 80 milyon dolarlık yatırımla yeni Selenium’u yapmak için çalışmalara başladı. Diğer projeden farklı olarak ofis bloğunun da yer alacağı proje Aşçıoğlu’nun kendi portföyü ve yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, gayrimenkul geliştirmeye hızla devam edeceklerini belirterek, projelerinin satış sıkıntısı çekmediğini vurguladı. Aşçıoğlu, “İstanbul’da bazı bölgelerde bazı üretimler için stok var ve bunu görmemek mümkün değil. Ancak biz şehrin ihtiyacı olan bölgeleri ve projeleri iyi analiz ediyoruz” dedi.
Sarıyer’deki kendi arazileri üzerinde bir proje için çalışmaları hızlandırdıklarına dikkat çeken Aşçıoğlu, “İstanbul’da çeşitli arazilerimiz var, biri de Sarıyer’de. Sarıyer’de bahçe ve çatı dublekslerinden oluşan daireler düşünüyoruz, 2+1 den başlayacak, kendi arazimiz o yüzden yakın bir zamanda başlayacağız. O alanda büyük bir gelecek görüyoruz, çünkü bölgede markalı konut açığı var. Tamamen konut olacak, arazimiz boş. A+ bir üretim olacak” diye konuştu.

Şehir içine dönüş zamanı
Grup olarak şehrin içinde projeler üretmeye dikkat ettiklerini belirten Aşçıoğlu, buradaki en büyük sıkıntının ‘arazi’ olduğunu dile getirdi. Aşçıoğlu, arazi bulmak için bazı kentsel dönüşüm çalışmalarına da baktıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Karma proje için arsa yok, şehir içinde böyle bir proje artık çok zor. Kentsel dönüşümde çok fazla kişi var, çok başka beklentiler var, şu anda dönüşüme olan ilgimizi bu yüzden azaltmak zorunda kaldık. Ama daha az kişiye ait arazilere bakıyoruz. Dönüşümde bazı binaların tek mülk sahipleri var, amaç da mevcut yapı stoğunu daha sağlıklı hale getirmek, kalabalık alanlarda sonuca ulaşamadık, bu da hevesimizi kırıyor. Çıkacak ihaleler var bu ihalelerle ilgiliyiz. Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Kadıköy bölgesi her zaman ilgi alanımızda. Levent’te yaptığımız görüşmeler var. Bunun son aşamasına geldik. Bir ofis projesi yapacağız.”

Haberin Devamı

Selenium’un yüzde 80’i satıldı
Ataköy’de Selenium projesi için 130 milyon dolar yatırım yapan grup, Nisan ayında başladığı satışların yüzde 80’ini bitirdi. İkinci Selenium ise 80 milyon yatırımla bir ofis bir konut bloğundan oluşacak. 350 daire olması öngörülen projede çıkış fiyatlarının 7 bin liradan başlaması düşünülüyor. A+ ofis açığı gördükleri bölgeden yoğun talep aldıklarını söyleyen Aşçıoğlu, stüdyo daire yapmayacaklarını, 70 metrekareden küçük daire de olmayacağını dile getirdi.

Selenium markası yurtdışına çıkacak
Fulya’da başladıkları Selenium markalı konut üretiminin markalı ve üst segment için çok iyi çalışmalar yaptığını söyleyen Aşçıoğlu, bu konsepti yurtdışına da taşıyacaklarını ifade etti. Aşçıoğlu, “Yurtdışından bize gelen pek çok teklif var. Yakın bir zaman söyleyemem ama uzun vadeli planlarımızda mutlaka yurtdışına gitme amacımız var. Bunun dışında Dubai’de büyük bir firmayla beraber geliştirmeyi düşündüğümüz bir proje var. Dubai piyasasını anlamaya çalışıyoruz, bununla ilgili gidip geliyoruz” dedi.