Ekonomi Seçim sona erdi, artık odağımız ekonomi olsun

Seçim sona erdi, artık odağımız ekonomi olsun

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk iş dünyası, İstanbul seçimlerinin sonuçlanmasının ardından yeni dönemde ekonomiye ve reformlara odaklanılması gerektiği mesajını verdi.

Seçim sona erdi, artık odağımız ekonomi olsun

Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve rekabet gücünü artıracak çalışmalara hız verilmesini isteyen iş insanları, bu sayede Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabileceğini vurguladı. Seçim sonrası iş dünyasından verilen bazı mesajlar şöyle:

Haberin Devamı

‘İşbirliği ve uyum’

TÜSİAD: “Türkiye ekonomisinin üçte birini temsil eden İstanbul’un yönetimi ve kalkınma öncelikleri için devlet, özel sektör, sivil toplum, akademi ve tüm diğer paydaşların uyum ve işbirliği içinde çalışmasını temenni ediyoruz.

Bu işbirliği ve uyumun ülkemizin kalkınması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Seçim döneminde sık sık gündeme geldiği üzere, saydam, yenilikçi ve demokratik bir belediye yönetiminin ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Yeni dönemde iş dünyası da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.”

Üretimle büyümek

TİKAD: “Türkiye’nin gündeminde uzun yer kaplayan bu seçimin tamamlanmasıyla birlikte, inanıyoruz ki, ülkemizin ana gündemi ekonomik hedefler ve ekonomik istikrar yönünde atılması gereken adımlara yönelecektir.

Haberin Devamı

Ekonomiye odaklanarak gerekli reformların yapılması ve üretime dayalı büyümeyi sağlayacak yatırımlarla istihdamın artırılması en önemli başlıklar olarak ortaya çıkmaktadır.

Önümüzdeki 4 yıl seçimsiz geçecek, herhangi bir seçim olmayacaktır. Dolayısıyla ekonomik toparlanma ve istikrarın tesisi için bu fırsatı değerlendirmemiz ülkemiz yararına olacaktır düşüncesindeyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerekli ekonomik adımların atılacağı ve uluslararası alanda da mevcut sıkıntıların aşılacağına olan inancımız tamdır.”

‘Birlikte çalışalım’

DEİK: “İş dünyası olarak, önümüzdeki dönemi genelde milletimiz, özelde ise ekonomimiz için çok önemli görüyoruz. Hedefimiz, sosyal, siyasal, ekonomik ve demokratik standartları daha da yüksek bir Türkiye için hep birlikte çalışmaktır.”

Güçlü bir ekonomi...

YASED: “Türkiye’de yerel seçim sürecinin son adımı da tamamlandı. Bugünden itibaren odağımız ülkemizin 100’üncü yılına güçlü bir ekonomi ile girmek olmalı. Bu hedefe yönelik olarak, önümüzdeki dönemde, ekonomi, iş ve yatırım ortamına ilişkin reformların hızla hayata geçirilmesi ve ülkemizin rekabet gücünün artırılması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.”