Ekonomi ŞEHRİNİN YEREL LEZZETLERİNİ TÜM TÜRKİYE’YE TATTIRACAK

ŞEHRİNİN YEREL LEZZETLERİNİ TÜM TÜRKİYE’YE TATTIRACAK

07.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pınar Altıparmak, tamamen yöresel ürünler üretip sattığı işletmesini yaklaşık üç yıl önce açtı.

ŞEHRİNİN YEREL LEZZETLERİNİ TÜM TÜRKİYE’YE TATTIRACAK

Aslında 32 yıllık geçmişe sahipler. Çünkü, baba Fatih Altıparmak, 1978’de gıdanın birkaç alanındaki üretimini Çiftlik isimli marketinde pazarlamaya başlamıştır. 2004’te süt fabrikası kurmak bir diğer adım olur. Ancak,?onların Altıparmak Yöresel Ürünler ile bugünü doğuran adımı, baba Altıparmak’ın ‘Çocukluğumda yediğim ürünleri yapmak istiyorum’ düşüncesiyle atarlar.
Birkaç yıllık ön çalışmmalar 2009’da meyvelerini verir. İlk ürünlerden biri, Burdur’un unutulmaya yüz tutan lezzetlerinden ‘haşhaşlı yufka’ olur. Yani, baba Altıparmak’ın deyişiyle, ‘çocukluğunun cipsi’. Burdur’un ‘samsa’ ve ‘tatar’ını da mutfaklarına ekleyen Altıparmaklar’ın mutfağındaki diğer ürünler arasında ceviz ezmesi, kabak ve kenevir helvaları ile pasta, tarhana, sos ürünleri de yer alıyor.
Pınar Altıparmak, kendi deyişiyle yakında geleneksel ama bir o kadar yenilikçi ürünü raflara çıkarmaya hazırlanıyor. Bu defaki adım tüm Türkiye’yi kapsayacak görünüyor: “Bu projeyle havalimanlarında, otobüs ve metro duraklarındaki büfelerde Altıparmak markasını sık sık göreceksiniz.”