Ekonomi Şekerbank kredisiyle 200 hane yalıtım yaptı

Şekerbank kredisiyle 200 hane yalıtım yaptı

13.09.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

EKOkredi Yalıtım’la iki ay içinde 200 haneye yalıtım kredisi kullandıran Şekerbank, ‘apartman yönetimine kredi’ vererek bu sayıyı artırmayı hedefliyor

Şekerbank kredisiyle 200 hane yalıtım yaptı

Şekerbank’ın EKOkredi kampanyası kapsamında konut sahiplerine verdiği yalıtım kredisi ‘EKOkredi Yalıtım’a ilgi büyük oldu. Şekerbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, geçtiğimiz temmuz ayında başlattıkları kampanya dahilinde bugüne kadar Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İzoder)’in teknik danışmanlığında 200’den fazla haneye 500 bin lira kredi kullandırdıklarını söyledi.
Özciğer, “Enerji verimliliğini sağlamak adına başlattığımız Ekokredi kampanyası dahilinde İzoder’in de işbirliğiyle yalıtımlı konut sayısını artırmak için hanelere yalıtım kredisi projesini başlattık. İzoder’e bağlı 700 bayiden teknik danışmanlık hizmeti alıyoruz. Onlar malzemelerin ve yalıtım uygulamasının standartlara uygun olup olmadığını inceliyor, uygunsa kredilendiriyoruz” dedi.

12 aya sıfır faiz
Yalıtım kredisini 12 aya 0 faizle kullandırdıklarını, 48 aya kadar uzatabildiklerini belirten Özciğer, apartman dairelerine verdikleri kredilerini 2 bin 500 ila 4 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Özciğer şöyle dedi: “2 bin 500 lirayı 48 ayda 68 lira olarak ödüyor.
İlk 4 ayı ödemesiz, sonraki ayları ise aylık ya da üç ayda bir olarak, esnek ödeme seçenekleri ile sunuyoruz. Apartman yöneticileri kredi kullanma konusunda tereddüt edebiliyor. Şimdi de Şekerbank, başladık. Yöneticinin şahsi hiçbir yükümlülüğü olmuyor.”
Özciğer, 33 banka çalışanını, müşterilere doğru bilgi vermeleri için yalıtım konusunda eğittiklerini belirtti.
EKOkredi Yalıtım kredisinde, 18 ay vadeye aylık yüzde 0,44, 24 aya yüzde 0,66, 36 aya yüzde 0,93, 48 aya ise yüzde 0,99 faiz uygulanıyor.
EKOkredi kampanyasıyla Türkiye’nin enerji kaynaklarını ve bütçelerini korumak adına farkındalık yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Özciğer, güneş, rüzgar, yenilenebilir enerji gibi pek çok alanda kredi verdiklerini, EKOkredi kampanyası dahilinde bugüne kadar ticaride 30 milyon, bireyselde 15 milyon lira, işletmelerde ise 9 milyon lira EKOkredi kullandırdıklarını söyledi.

KDV yüzde 1’e düşsün
Türkiye’de bulunan 17 milyon konutun yüzde 90’ının yalıtımsız olduğunu söyleyen İZODER Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen ise “Türkiye’nin yıllık enerji tüketimi 70 milyar dolar. Enerjinin 3’te biri konutlarda kullanılıyor. Isı yalıtımıyla ise yüzde 50 oranında tasarruf etmek mümkün. İnsanlar bu konuda bilinçlenmeli. Devletten de bu konuda destek bekliyoruz. Hemen her sektörde KDV indirimi oldu, yalıtımda olmadı. Biz de KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesini istiyoruz. Şekerbank’ın başlattığı yalıtım kredisi kampanyası, yalıtım bilincini oluşturmada önemli bir adım. Biz de bu anlamda onlara destek veriyoruz” dedi.

Yazarlar