Ekonomi SELİMOĞLU YIKIM YAPTI ANKA TEMELİNİ ATTI

SELİMOĞLU YIKIM YAPTI ANKA TEMELİNİ ATTI

02.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dönüşümün merkezi Fikirtepe’de proje geliştiren Selimoğlu Group ve Pana Yapı, bölgede 2 bin konutluk proje için yıkımlara başladı. 2 bin 500 konutluk Evim Kadıköy’ü hayata geçiren Anka Yapı ise temelleri attı

SELİMOĞLU YIKIM YAPTI ANKA TEMELİNİ ATTI

Sürecin yavaş ilerlemesi nedeniyle kaotik bir ortam oluşan Fikirtepe’de sorunlar hızla çözülüyor. Bölgede proje geliştiren inşaat firmaları da projelerine hız veriyor.
Bu kapsamda Fikirtepe’de 2 bin konutluk proje hayata geçirmeyi planlayan Selimoğlu – Pana Yapı ortaklığı da yıkım çalışmalarına başaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törende, Selimoğlu – Pana Yapı ortaklığının proje alanlarında yıkımı yaptı.
Selimoğlu Group ve Pana Yapı, Fikirtepe’de 12’ler Camii mevkinde 14 bin 500 metrekare arsa üzerine yaklaşık 750 konut hayata geçiriyor.
Selimoğlu Group ve Pana Yapı, Fikirtepe’de 3 ayrı noktada geliştireceği projeler ile binlerce insanı sağlıklı, markalı, nitelikli ve ayrıcalıklı konutlarda yaşaması için ortam hazırlıyor. Ortaklık, imar planlarının onaylanması ve mülk sahipleri ile varılan anlaşmalar sonrasında kısa süre içinde projenin temellerini atmayı planlıyor.

‘Artık daha hızlı ilerleyecek’
Fikirtepe’de 3 ayrı adada toplamda yaklaşık 2 bin konut yapacaklarını anlatan Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, Fikirtepe’nin dönüşüm projelerinde Pana Yapı ile ortaklık kurduklarını ve güçlü bir yapı oluşturduklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar yetkilerini İBB’ye devretmesi ile artık daha hızlı hareket edeceklerini anlatan Aydoğan Selimoğlu, “Bir müddetten beri beklediğimiz imar düzenlemeleri ve mülk sahipleri ile yaptığımız görüşmeler artık sonuçlandı. Uzun bir sürecin ardından ruhsat alma aşamasına geldik. Artık Fikirtepe’deki projelerimize hızla başlayabiliriz” diye konuştu.

‘Mutlu sona uluşıyoruz’
İstanbul’un kentsel dönüşümünde önemli bir rol üstlenmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşat Ufuk da, “2014 yılı için projelendirdiğimiz Fikirtepe projelerimizde mutlu sona ulaşıyoruz” görüşünü dile getirdi.
Kürşat Ufuk, “Selimoğlu Group ortaklığıyla Fikirtepe’nin dönüşümünde son derece faal bir şekilde rol üstleniyoruz”diye konuştu. Ufuk, bölgede 2000 konut ve ticari alanlardan oluşan projeler inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

EVİM KADIKÖY’DE İLK BETONU DÖKTÜ

Anka Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Anka Evim Kadıköy Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel’in katılımı ile Fikirtepe’deki projesi Evim Kadıköy’ün temelini attı.
Projede yapı ruhsatını almış ve temel atımı için hafriyat işlerini tamamlayan Anka Group, Fikirtepe’de ilk inşaata başlamış oldu. Anka böylece, 50.000 m2 arsa üzerindeki 2500 konutluk projesinin temelini attı.
Projeyle ilgili bilgi veren Anka Evim Kadıköy Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, projenin 1. etabının % 45’inin satıldığını, bu nedenle 10 Mart’tan sonra yeni bir fiyat düzenlemesinin yapılacağını söyledi.

ALTINORAN'DA HOME OFİSLER İÇİN ÖN TALEP TOPLUYOR

Haberin Devamı

Ankara’da yapımı hızla yapımı süren Altınoran’da satışlar devam ediyor. Başkent’e pek çok ilki getiren Altınoran, home office satışını da ilkler listesine ekliyor. Son dönemde yaşam tarzı olduğu kadar gayrimenkul yatırımlarında da ön sıralara yükselen Home Office’lerin, Altınoran kulelerinde ön taleple satışına başlandı.
Sinpaş Yapı, kredi kullanmak istemeyen yatırımcılar için hazırladığı 48 aylık ödeme planı ile de fırsatları çoğaltıyor.
Çankaya Oran’da 1 milyon 850 bin metrekare alan üzerinde yükselecek olan Altınoran, Ankaralıları ilk kez modern Home Office kavramı ile de tanıştırıyor.
Cumhuriyetin kuruluşunu ve 100. yılındaki büyük hedeflerini simgeleyen 1923 ile 2023 kuleleri ve her ikisinin arasında yükselen Cumhuriyet Kulesi, ay ve yıldızdan esinlenilen mimarisiyle dikkat çeken kuleler, aynı zamanda Ankara’nın ilk home office’leri olacak.
Türkiye’nin önemli lezzet duraklarını buluşturacak olan Yeni trend buçuklu kullanımların da yer aldığı Altınoran kulelerinde 1+1’den 5,5+1’e, 81 metrekareden 433 metrekareye kadar farklı konut seçenekleri bulunuyor.
Banka kredisine uygun konut ve ofislerin yer aldığı projenin Kent etabındaki cafe ve mağazalar, fitness ve spor merkezi bulunuyor.

Ankara’da 4.5 emsalli dev arsa satışa çıktı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ankara'nın en değerli bölgeleri arasında yer alan Yenimahalle sınırları içinde bulunan arsasını satıyor. 124 bin 475 metrekare büyüklüğe sahip olan arsanın emsale esas inşaat alanı 560 bin 141 metrekare olarak belirlendi.
Merkezi iş alanı imarına sahip olan arsa için yükseklik sınırı serbest bırakıldı. Emsali 4.50 olarak belirlenen taşınmazın ihalesinde ilk oturum 11 Mart 2014 günü saat 15.00’te TOKİ Bilkent Plaza Ankara adresinde gerçekleştirilecek.
Ankara’da merkezi bir lokasyonda yer alan arsa, Atatürk Kültür Merkezi’ne, 19 Mayıs Stadyumu’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne yakın mesafede konumlanıyor. Arsanın merkezi iş alanında ticaret, büro, rezidans, otel, eğlence, kongre merkezi gibi alanlar yer alabilecek.

Haberin Devamı

Projenin ilk 8 katına modüler ofis yaptı

Modüler ofisleriyle dikkat çeken Now Bomonti’de residence, home ofis, ofis ve çarşı bölümleri yer alıyor. Ali Başyazıcıoğlu Holding’in Kayseri’deki deneyimini İstanbul’a taşıdığı projesi Now Bomonti, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. 15 kat olarak planlanan projede, ilk sekiz kat ofis birimlerine ayrılırken, dokuzuncu kattan sonrası ise talebe göre rezidans veya home ofis olarak tasarlanabiliyor.
Projenin en önemli özelliği ise modüler yapısı ile tüm alanlarda 60 metrekareden 2 bin metrekareye kadar farklı seçeneklere ulaşılabilmesi. Now Bomonti’de her birim için 3.75 metre kat yüksekliği ile ferah bir yaşam alanı yaratılıyor.
Projede, fitness center, spa, cafe ve teras bahçe gibi sosyal alanlar yer alıyor.