Ekonomi Şener’e Makedonya’dan devlet liyakat nişanı

Şener’e Makedonya’dan devlet liyakat nişanı

07.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Türkiye ve Makedonya arasındaki ikili ilişkilere ve Makedonya’nın kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı Devlet Liyakat Nişanı’na layık görüldü.

Şener’e Makedonya’dan devlet liyakat nişanı

Şener, Makedonya Cumhurbaşkanı Corge Ivanov tarafından Devlet Nişanı’na layık görülen ilk iş insanı oldu. Nişan, 2009’dan bu yana aralarında diplomatlar, besteciler, akademisyenlerin olduğu 11 kişiye verildi. Başkent Üsküp’te bulunan Makedonya Cumhurbaşkanlığı rezidansında düzenlenen törene Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, resmi kurumların temsilcileri, TAV Makedonya yöneticileri katıldı.

Haberin Devamı

İşbirliği sürecek

Makedonya Cumhurbaşkanı Corge Ivanov, “Makedonya ve Türkiye arasında çok sayıda tarihsel, kültürel ve ekonomik bağ bulunuyor. Sınırların kalktığı, bağlantıların ve işbirliklerinin arttığı bu dönemde Makedonya, tanınmamaktan izolasyona ve ambargolara kadar bir dizi engelle karşılaştı. Bu durum 8 Eylül 2011’de büyük ölçüde değişti. O gün Makedonya bağımsızlığının 20. yılını kutlarken Türk şirketi TAV, Makedonya’da yeni bir kapıyı, Üsküp Havalimanı’nı açtı. Ohrid’le birlikte Üsküp Havalimanı bizim dünyaya açılan kapımız oldu” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de şunları söyledi: “Makedonya devleti tarafından bu nişana layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. TAV olarak Makedonya’da 2010’da Üsküp ve Ohrid havalimanlarının işletmesini devraldık. 120 milyon euro yatırımla havalimanlarını yeniledik. Yolcu sayısını dört kart artırarak 2.3 milyona ulaştırdık. Biz başladığımızda İstanbul ve Üsküp arasında haftalık uçuş sayısı dörtken bugün 19’a çıktı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 500 milyon dolar ve Türk şirketlerinin Makedonya’daki 1.2 milyar dolar düzeyinde yatırımı var. Bu işbirliğinin çok daha ileri noktalara taşınacağına inanıyorum. TAV olarak iyi bir ülke temsilciği yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.”