Ekonomi Siber saldırılara sigorta

Siber saldırılara sigorta

09.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Günümüzde kamu kurumları ve şirketlerin en büyük kabuslarından biri de artık siber saldırılar

Siber saldırılara sigorta

KasperskyLab’ın verilerine göre, Türkiye’de ilk çeyrekte siber saldırılar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttı. Türkiye’de günde ortalama 75 bin siber saldırı düzenleniyor. Saldırı çeşitlerine bakıldığında veri sızdırma teşebbüsleri yüzde 40, Truva atı ise yüzde 30 ile başı çekiyor. En fazla siber saldırıya maruz kalan kurumların başında ise Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversiteler geliyor.
Kurumlar, elektronik verilerini korunmanın yanı sıra kurumsal itibar için de siber saldırılara karşı çeşitli önlemler alıyor. Bu önlemlere son olarak ‘siber sigorta’ eklendi. Müşterilerinin siber saldırılardan korumak amacıyla hizmet sunmaya başladıklarını kaydeden Martin&Martin CEO’su Can Ateş, “Bu konudaki çözüm ortağımız AIG. Dünyanın önde gelen yangın, sorumluluk ve diğer elementer sigortacılık kuruluşlarından biri olan AIG’nin, kurumlara bu anlamda en yüksek desteği temin edebilmek hedefiyle, veri sızıntıları ve ihlallerinin potansiyel olarak geniş kapsamlı sonuçlarından bazılarına hazırlıklı olmaları için tasarladığı yenilikçi bir koruma paketi var. Biz de CyberEdge Veri Koruma Sigortası adı verilen bu paketi, bu konuda gördüğümüz büyük ihtiyaç doğrultusunda bu yıldan itibaren müşterilerimize sunuyoruz” dedi.
Ateş, “Bu sigorta kapsamında bilgi güvenliği uzmanları, halkla ilişkiler danışmanları ve hukuk uzmanları ile işbirliği içinde, sigorta korumasına ek olarak bir dizi katma değerli hizmeti de sunarak, müşterilerimize siber risklere karşı çok yönlü bir korunma sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Veri güvenliği en önemli konu’
Kurumlar için veri güvenliğinin en önemli konulardan biri olduğunu kaydeden Ateş, başta finans sektörü olmak üzere perakende, turizm, eğitim ve sağlık gibi hemen her sektörün ‘veri koruma sigortası’ yaptırabileceğini kaydetti. Ateş, “Hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursa olsun bütün kurumsal firmalara, hatta KOBİ’lere veri sigorta koruma sigortasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yazarlar