Ekonomi Şifreci patron öldü 190milyon $ uçtu

Şifreci patron öldü 190milyon $ uçtu

06.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kanada’nın en büyük kripto para borsası Quadriga 115 bin kişiye ait 137 milyon dolarlık kripto paraya ulaşamıyor.

Şifreci patron öldü 190milyon $ uçtu

Paralar halen şirketin kurucusu Gerald Cotten’in dizüstü bilgisayarında. Ancak bilgisayarın şifresini bilen tek kişi olan Cotten öldüğü için kripto paralara erişim mümkün olmuyor. İddialara göre Quadriga kripto paraları bilgisayar korsanlarına karşı çevrimdışı tutmayı tercih ediyordu. 55 milyon doları nakit olmak üzere, 190 milyon dolar civarında yükümlülüğü olan şirket konkordato ilan etti.

Haberin Devamı

Quadriga’nın 30 yaşındaki kurucusu Gerald Cotten Aralık 2018’de Hindistan’da öldü. Ölüm haberini bu yıl ocak ortasında duyuran şirket Cotten’in bir yetimhane açmak için gittiği Hindistan’da bir bağırsak hastalığından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

Farklı iddialar var

Cotten’in eşi Jennifer Robertson, mahkeme sürecinde dizüstü bilgisayarın kendisinde olduğunu ancak şifreyi bilmediğini, tuttukları bir uzmanın da şifreyi kıramadığını söyledi.

Öte yandan teknoloji sitesi Gizmodo ise Quadriga’nın daha önce nakit akışı sorunları yaşadığını hatırlatarak ölümden sonra da şirkette bazı kripto para hareketleri olduğu ve ölüm haberinin düzmece olduğu yönündeki iddialara yer verdi.