Ekonomi SİGORTA DEVİNDEN ‘EMEKLİLİK YAŞI 80 OLSUN’ ÇAĞRISI!

SİGORTA DEVİNDEN ‘EMEKLİLİK YAŞI 80 OLSUN’ ÇAĞRISI!

05.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li sigorta devi American International Group (AIG) CEO’su Robert Benmosche (68), Avrupa’yı saran borç krizinin tüm dünyada emeklilik yaşının artması gerektiğini gösterdiğini söyledi

SİGORTA DEVİNDEN ‘EMEKLİLİK YAŞI 80 OLSUN’ ÇAĞRISI

Ortalama yaşam süresinin arttığına da işaret eden Benmosche, “Emeklilik yaşı artık 70’e, 80’e çıkmalı” dedi. Dubrovnik’teki yazlığında ABD’li Bloomberg Haber Ajansı’na konuşan Benmosche, emeklilik yaşının artmasıyla devletlerin emekli maaşları ve sağlık harcamalarının altından kalkabileceğini savundu. Benmosche, “Emeklilik yaşının yükselmesi çalışan genç nüfus üzerindeki yükü de azaltacak” dedi.
AIG, kriz sırasında ABD hükümeti tarafından iflastan kurtarılmadan önce dünyanın en büyük sigorta şirketiydi. Yunanistan’ın euro’dan ayrılmasının tüm Avrupa için felaket getireceği öngörüsünde bulunan Benmosche, “Yunan halkı bu işten kolay kurtuluş olamayacağını görmeli.

Hollande aşağı çekecek
Daha uzun süreler boyunca çalışmalılar. Euro’dan çıkıp drahmi’ye dönerlerse de, dev bir enflasyon sorunuyla baş başa kalacaklar” yorumunda bulundu.
Bu arada Yunanistan’da ortalama ömür 81.3 yıl, ortalama emeklilik yaşı da 59.6 seviyesinde. Bu rakam Avrupa’daki en düşük emeklilik yaşı. Ancak emeklilik yaşı konusunda bazı Avrupa ülkeleri tam tersi bir yaklaşım sergiliyor. Örneğin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande seçilmeden önce ülkedeki emeklilik yaşını 62’den 60’a çekeceğini açıklamıştı.