Ekonomi Sigortacılar da tam gün yasasını bekliyor

Sigortacılar da tam gün yasasını bekliyor

18.07.2010 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

Sigortacılar da tam gün yasasını bekliyor

Ankara Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, yeniden dizayn edilerek kapsamı ve teminat limitleri genişletilmiş olan yeni hekim sorumluluk ürünü “Beyaz Önlük”ün teminat üst limitinin 500 bin lira olarak belirlendiğini kaydetti.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çağıran, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasını öngören ve Anayasa Mahkemesince kısmi iptaline karar verilen, kamuoyunda “tam gün yasası” olarak bilinen yasa ile hekim sorumluluk sigortasının zorunlu hale gelmesinin beklendiğini hatırlattı.
Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türkiye’de hekim sorumluluk sigortalarının çok geride kaldığına dikkati çeken Çağıran, Türkiye’de hekim sorumluluk sigortacılığının Avrupa’nın beşte biri kadar olduğunu söyledi.
Çağıran, doktor sorumluluk sigortasının, sağlık ile ilgili mesleğini icra eden kişilerin kendi kusurlarından kaynaklanan, tedavi sırasında hastalarına vermiş oldukları zararları teminat altına alan bir sigorta türü olduğunu, burada zararların tazminat bedellerinin çok büyük rakamlara ulaşabildiğini ifade etti.
Şaban Çağıran, yeniden dizayn edilerek kapsamı ve teminat limitleri genişletilmiş olan yeni hekim sorumluluk ürünü “Beyaz Önlük”ün bedeni teminat üst limitinin 500 bin lira olarak belirlendiğini ve bu toplam teminat limiti ile sınırlı kalmak üzere manevi tazminat limitinin de bedeni teminat limitinin yüzde 100’üne kadar verildiğini bildirdi.
Beyaz Önlük ürünlerine hukuksal koruma ve asistan hizmetlerinin de eklendiğini anlatan Çağıran, yapılan sektörel araştırma ve analizler sonucunda, hekimlerin ihtiyaç ve beklentilerine göre geliştirilen ’Beyaz Önlük’ ürününün, sektörde hem poliçe içeriği hem de fiyatlama olarak kuvvetli bir rekabet gücüne sahip olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“TÜM MESLEKLERDE SORUMLULUK SİGORTALARI GELİŞMELİ”
Her mesleğin risklerinden kaynaklı üçüncü şahıslara verilebilecek zararların her zaman söz konusu olduğunun altını çizen Çağıran, şöyle konuştu:
“Hayatımızın her anı risk... Bir bakkal dükkanı bile işletiyorsanız, raftaki bir paket müşterinin kafasına düştüğünde zarara sebep olabilir. Bütün mesleklerde sorumluluk sigortalarının gelişmesi gerekiyor. Bununla ilgili adımlar atılmaya başlandı. Örneğin mali müşavirler için son zamanlarda ilgi gören sorumluluk sigortaları çok gelişiyor. Güvenlik şirketleri, avukatlar, hatta sigorta acenteleri için bile sorumluluk sigortaları uygulanıyor. Şimdi doktorlar zorunlu hale getirildi. Ülkemizde bunlar daha çok gelişecek diye düşünüyorum.