Ekonomi Şimdi ‘Watch’ zamanı!

Şimdi ‘Watch’ zamanı!

10.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Apple’ın merakla beklenen akıllı saati Watch, sonunda kendini gösterdi. Akıllı saat, kullanıcıların telefon görüşmesi yapmasını, mesaj almasını, sağlık ve fitness bilgilerini takip etmesini olanaklı kılacak.

Şimdi ‘Watch’ zamanı


Apple’ın ‘Spring Forward’ adını verdiği ABD San Francisco’da düzenlenen etkinliğinde konuşan Apple CEO’su Tim Cook, Watch için “Kolunuzda bir eğitmen taşımak gibi olacak” dedi. Cook, Watch’un bugüne kadar geliştirdikleri en kişisel cihaz olduğunu da belirterek, saatin klasikten, animasyon Mickey Mouse’a kadar dönüştürülebilen yüzlere sahip olacağını söyledi.
Pil ömrü 18 saat
Cook, “İçinde bulunan hoparlör ve mikrofon yardımıyla saat üzerinden telefon görüşmesi yapılabiliyor. Bunun olmasını beş yaşımdan beri çok istiyordum” diye konuştu. Saat aynı zamanda Apple Pay’ın mobil cüzdanıyla entegre edilebiliyor ve ayrıca fotoğrafları görüntülemek, haberlere bakmak ve sosyal medyaya bağlanmak için de kullanılabiliyor. Saatin pil ömrü Cook’un deyimiyle ‘bütün gün’, 18 saat olacak.

Haberin Devamı

Altın modeli 10 bin dolar

38 ve 42 mm olmak üzere iki farklı boyutta sunulacak olan saat, Watch, Watch Sport ve Watch Edition olmak üzere üç modelde satılacak. Watch Edition, 18 karat altın rengi kasaya sahip, safir kristal ekranı ve farklı renkte kordon seçenekleri var. Apple, akıllı saatinin giriş seviyesindeki Sport modelinin fiyatının ABD’de 349 dolardan başlayacağını açıkladı. Paslanmaz çelik modeli 549 dolardan başlayıp 1.40 dolara kadar çıkacak. 18 karatlık lüks modeli Watch Edition ise limitli sayıda belli perakende mağazasında bulunabilecek ve 10 bin dolar fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye’ye ne zaman gelir?
10 Nisan’da ön siparişi verilebilecek olan cihaz; 24 Nisan’da, ABD, Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong ve İngiltere’de satışa çıkacak. Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz açıklanmadı. Ancak sektör uzmanları, daha önceki iPhone modellerinde olduğu gibi dünyada satışa çıktığından itibaren bir-iki ay içerisinde ülkemize gelebileceği yorumunda bulundu.