Ekonomi Şirketler araç almayı seviyor!

Şirketler araç almayı seviyor!

30.12.2010 - 02:20 | Son Güncellenme:

Türkiye’de şirketlerin halen kullanacakları araçları satın almayı tercih ettiğini belirten LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay, bu yüzden de operasyonel filo kiralama sektörünün yavaş bir büyüme sergilediğini söyledi

Şirketler araç almayı seviyor

2009’da ÖTV indirimlerinde kiralama yerine satın almaya yönelen şirketlerin, sektörü küçülttüğüne değinen Oktay, “Halen şirketler araç satın almayı, aidiyet duygusunu seviyor. Potansiyel çok ama alışkanlıklar var. Herşeye rağmen 2011 yılında sektörün büyümesini bekliyoruz” diye konuştu. Sektöre ilişkin bir yasa bulunmadığını, denetim mekanizmasının olmadığını söyleyen Oktay, bu nedenle filo kiralama sektörünün sağlıklı büyüyemediğine de dikkat çekti.

LeasePlan’da yeni planlar
Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi olan LeasePlan’in Türkiye’de 7 bin 100 aracı bulunuyor. 2011’de araç sayısını yüzde 15 artırıp, sektörde 6’ncılıktan 5. sıraya yükselmeyi hedeflediklerini ifade eden Oktay, Türkiye’de ilk kez uygulanacak “OrtakPlan” sistemiyle de müşterilerle “kar paylaşımı” yöntemine gideceklerini belirtti.
Söz konusu sistemde 3 yıl boyunca oluşacak araç ve filo gider kalemleri detaylı fiyatlandırılıp müşteriye sunulacak.
Oktay, “Oluşturan gider kalemlerini şeffaf olarak sunacağız. Kontrat dönemi sonunda, müşterinin araç için yaptığı harcamalar önce hesapladığımızdan fazla olursa bu farkı tümünü karşılayacağız. Eğer giderler öngördüğümüzden az olursa, aradaki farkın yarısını müşteriye geri ödeyeceğiz” dedi.