Ekonomi Şişe - Cam greve çıkıyor

Şişe - Cam greve çıkıyor

07.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şişe - Cam greve çıkıyor

Şişe - Cam greve çıkıyor


Kristal - İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında yürütülen ve Şişe - Cam işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle, 18 Mayıs Salı günü uygulanmak üzere grev kararı alındı. Kristal - İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Bağçeci, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, işveren sendikası ile 8 Ocak 1999'dan bu yana sürdürülen ve Şişe-Cam grubuna bağlı cam işyerlerinde çalışan yaklaşık 7 bin işçiye kapsayan 17'inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını bildirdi.
Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, Şişe-Cam grubuna bağlı cam işyerlerinde 18 Mayıs Salı günün uygulanmak üzere grev kararı alındığını belirten Bağçeci, açıklamasında şunları kaydetti: "Bugüne kadar yürütülen müzakerelerde idari maddelerde anlaşma sağlanmasına rağmen, parasal maddelerde henüz bir ilerleme sağlanamamıştır. Sendikamız, geçtiğimiz dönemde enflasyon karşısında eriyen sosyal yardımların iyileştirilmesini ve ücretlere 6'şar aylık dilimler halinde enflasyon artı yüzde 10 refah payı oranında zam yapılmasını talep ediyor.
Sendikamız toplu iş sözleşmesinin masada, çalışma barışı içinde bitmesi için elinden geleni yapmıştır, son ana kadar da elinden geleni yapmaya devam edecektir." Grev uygulama kararı alınan işyerleri şöyle: "Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret, Topkapı Şişe Sanayii, Trakya Cam Sanayii, Cam - İş Madencilik, Anadolu Cam Sanayii, Çayırova Cam Sanayii ve Cam Elyaf Sanayii."