Ekonomi Şişecam denize sıfır arsasını satışa çıkardı

Şişecam denize sıfır arsasını satışa çıkardı

09.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Beykoz İncirköy’deki arsalarını satışa çıkardı.

Şişecam denize sıfır arsasını satışa çıkardı

İstanbul Boğazı kıyısında bulunan arsaların üzerinde, Şişecam tarafından üretim tesisi olarak kullanılan eski Paşabahçe Fabrikası da bulunuyor. İhale yoluyla satışa çıkarılan arsaların bazıları denize sıfır konumlanıyor. Tamamıyla turizm imarlı arsanın özellikle turizm yatırımcıları tarafından ilgi görmesi bekleniyor.
Arsanın satışıyla ilgili işlemlerin tümü DTZ Demir&Soyuer gayrimenkul danışmanlık şirketi tarafından yürütülecek. Toplam 117 bin 18 metrekareden oluşan arsanın emsal inşaat alanı ise 35 bin 943 olarak belirlendi.

31 Ocak son tarih
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Gayrimenkuller, bir bütün olarak, Şartname kapsamında kapalı zarfla teklif alma ve açık artırma usulü pazarlık yolu ile satılacak” diye belirtildi. Şartname ve gayrimenkullere ilişkin tanıtım dosyası mülk sahibinin ilgili banka hesabına yapılacak 3 bin 500 TL ödeme karşılığı DTZ Pamir&Soyuer firmasından temin edilebilecek.
İlgililerin 31 Ocak 2014 tarihine kadar tekliflerini iletmeleri bekleniyor.

Haberin Devamı

31 Ocak’a kadar eski fiyatlar geçerli olacak
Başakşehir’de hayata geçirilen Bulvar İstanbul’dan daire almak isteyenlere 31 Ocak tarihine kadar cazip fırsatlar sunuluyor. 31 Ocak tarihinden sonra zamlanacak olan proje, iki etap 15 bloktan oluşuyor. 1555 dairenin yer aldığı projenin 2016 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.
1+1’den 5+1’e kadar farklı daire tiplerinin bulunduğu projeden daire sahibi olmak isteyenlere, yüzde 25’lik ödemenin ardından kalan miktarı banka kredisiyle ödeme imkânı da sunuluyor.
Projenin lansmanından sonra yoğun ilgi gören Bulvar İstanbul, önümüzdeki günlerde inşasına başlanacak olan 2600 yatak kapasiteli 11 ihtisas hastanesinin bulunduğu Sağlık Kent projesinin yanında yer alıyor. Ayrıca yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu, metro ve Atatürk Olimpiyat Stadı ile aynı lokasyonda yer alan proje, TEM Otoyolu’na yakınlığı ile de dikkat çekiyor.

Özel sinema salonu
Bulvar İstanbul projesi, göletlerin, şelalelerin, kamelyaların, lavanta ve gül bahçeleri ile dikkat çekiyor.
Kültür merkezinde bulunacak özel sinema salonunda rezervasyon yaptırarak ailece veya komşularla film izleme imkânından kütüphaneye, kalabalık misafirlerin ağırlanabileceği veya davetlerin organize edilebileceği salon – lounge alanlarına kadar pek çok ince detay düşünülüyor. Projenin en dikkat çekici detayları arasında özellikle çocuk eğitim ve oyun odaları, spor tesisleri ve sıcak su havuzlarının da yer alması bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünya devi Türkiye’yi merkez üssü yapıyor
Dünyanın en büyük alüminyum kompozit panel üreticisi Alubond USA, Avrupa, Rusya ve Türkî Cumhuriyetler pazarına yönelik üretiminin merkez üssünü Türkiye’de kuruyor. Alubond USA, Çorlu’da kurulmakta olan tesisleriyle Türkiye’de A2 sınıfı yanmaz kompozit panelin üretimine başlayacak. Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığıyla gerçekleştirilen yatırımla Türkiye, A2 alüminyum yanmaz kompozit panelin üretildiği dünyanın 3. lokasyonu olacak.
Yılda 12 milyon m2’lik üretim kapasitesine sahip olacak tesislerin kurulumu için 100 milyon dolarlık bir başlangıç yatırımı planlandı. Entegre birimler ve ilave tesislerle 100 bin m2 arazi üzerine kurulacak tesisler, bölgede 500 kişilik bir istihdam yaratacak.
Alubond Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Boynudelik, alüminyum ve inşaat sektöründe 30 yıla yakın bir süredir faaliyet gösterdiğini, yaklaşık 4 yıl önce de Mulk Holding ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Alubond Turkiye’nin kuruluş kararını alarak yatırıma başladıklarını anlattı.
Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığıyla oluşturulan Alubond Türkiye olarak üretim tesislerinin kurulumunda artık sona yaklaştıklarını ifade eden Boynudelik, “Alubond USA, dış cephelerde kullanılan kompozit panel sektöründe dünyanın 8 lokasyonunda üretim yapan, 25 milyon metrekarelik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük üreticisidir” diye konuştu.

Üretim başlayacak
Çorlu’da mart sonunda üretime başlamayı planladıklarını açıklayan Boynudelik, ilk 3 yıl içerisinde ihracatla birlikte yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ciro hedeflediklerini dile getirerek, Türkiye’nin ilk 500 sanayicisi arasına girmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere’de konutların fiyatları % 7.5 yükseldi
İngiltere’nin önde gelen bankacılık gruplarından Lloyds’un iştiraki Halifax mortgage kredi kuruluşu, 2013 yılında İngiltere’de emlak fiyatlarının yüzde 7.5 oranında artış kaydettiğini açıkladı.
Açıklamada, 2013 yılının son üç ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artışın yüzde 1.9 olduğu ifade edildi.
Halifax ekonomisti Martin Ellis, konuya ilişkin olarak, “Ekonomik iyileşmenin sağlanmaya başladığı görülüyor. Bunun yanında işsizlik azalıyor ve tüketici güveni de önümüzdeki aylarda artmaya devam edecektir. Bu 2014 yılı içerisinde daha fazla insanın ev satın almayı düşünmesi olasılığını artırıyor. Bu durum emlak talebini destekleyecektir” dedi.

Haberin Devamı

Kayaşehir’de dükkân satışları devam ediyor
Yatırım değeri 150 milyon lira olan Giriş Kayaşehir projesi Uydu Kent projesinin hemen girişinde ana cadde üzerinde konumlanıyor. Son 2 dükkân satışının devam ettiği projede teslimler 2014 yılının Ekim ayında gerçekleştirilecek. 30 ile 896 metrekare arası değişen ticari birimlerin bulunduğu Giriş Kayaşehir’de fiyatlar üzerinden yüzde 3 indirim uygulanıyor.
Makro İnşaat ve Akyapı ortaklığında inşa edilen Giriş Kayaşehir, ödeme planı kapsamında yüzde 50 peşinat veriliyor. Kalan miktarın yüzde 25’i Nisan 2014, diğer yüzde 25’i ise Ekim 2014 tarihlerinde kapatılıyor.

Haberin Devamı

Arkadaşına ev aldıran 1 yıl aidat ödemeyecek
Eroğlu Gayrimenkul, İstanbul Lounge projesinde arkadaşlara özel bir kampanya düzenliyor. İstanbul Lounge’da ev sahibi olanlar, arkadaşının da ev alması halinde 1 yıl aidat ödemeyecek. Projeden tavsiye üzerine ev alanlar ise % 4 indirimle ev sahibi olacak.
Kampanya Şubat sonuna kadar geçerli olacak.
1+1’den 4+1’e kadar farklı seçeneklerine sahip olan projede konut satışları devam ediyor. Küçükçekmece’nin tatil köyü olarak nitelendirilen İstanbul Lounge ve İstanbul Lounge 2 projeleri, bölgenin en büyük havuzuna ve sosyal tesisine sahip bulunuyor.

Gayrimenkul akademisi için hazırlıklar tamam
Gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Türkiye, gayrimenkul akademisini açıyor. Firma, Akademide sektöre deneyimli uzmanlar yetiştirmeyi ve eğitimlerin sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika vermeyi planlıyor.
Kadıköy, Bağdat Caddesi’nde hizmete giren ERA Akademi, alanında uzman kadroların ERA’ya özel metodolojilerle hazırladığı eğitim programları ile genç nesil gayrimenkul danışmanları yetiştiriyor. Yılda 15 bin kişiye eğitim verebilecek kapasiteye sahip olan ERA Akademi, Türkiye’de gayrimenkul ve eğitimi kendi akademisinde sunan yapısıyla bir ilki gerçekleştiriyor.