Ekonomi Siyasilerden döviz mesajları

Siyasilerden döviz mesajları

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Siyasilerden döviz mesajları

‘Hiçbir tehdit bizi yıldıramaz’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye’nin iradesini yıldıramaz” ifadelerini kullandı. Kalın, Twitter hesabından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bu millete diz çöktüreceğini zannedenler, bu milleti hiç tanımıyor” sözünün yer aldığı görseli paylaştı. Kalın, şunları kaydetti: “Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye’nin iradesini yıldıramaz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘her şey çöktü, bitti’ diyenler yanıldılar. Yine yanılacaklar. Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak. Hep birlikte kazanacağız.”

‘Gücümüzün farkında değiller’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından ekonomide son günlerde yaşanan gelişmeler ve ABD’nin aldığı Türkiye’ye yönelik kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi; defalarca denediler, başaramadılar. Yine deniyorlar. Çalışkan sanayicisiyle, cesur girişimcisiyle ve yetenekli işgücüyle, Türkiye’nin gücünün farkında değiller” ifadelerine yer veren Varank, şunları kaydetti: “Sanayicimizin, girişimcimizin ve aziz milletimizin gönlü rahat olsun. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak öncelikli hedefimiz cari açığı azaltacak yerli ve milli üretimi var gücümüzle desteklemektir. Milli Teknoloji Hamlesi’ni bir an önce hayata geçireceğiz. Bakanlığımızın tüm imkanlarını doğru ve odaklı projelerle katma değer üretenlerin hizmetine sunacağız. Hedeflerimizden bir milim dahi geri adım atmayacağız. Allah’ın izniyle bu savaşı da hep birlikte kazanacağız.”

Haberin Devamı

‘Borç borçla kapatılmıyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki gelişmelere ilişkin olarak, dün Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Dedik ki, ‘devlet liyakatle, bilgiyle, birikimle, adaletle yönetilir. Lafla hamasetle devlet yönetilmez’. Türk Lirası, dolar karşısında mum gibi eriyorsa bu yönetimde basiretsizliğin sonucudur. Liyakatsizliğin sonucudur. Öyle bir noktaya getirdiler ki, borç borçla kapanmıyor. Borcun faizini ödemek için de borçlanmak zorunda kalıyorlar. O nedenle diyoruz ki Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.”

Haberin Devamı

‘Dolarla doğmadık mahkûm değiliz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP Genel Merkezi’nin hazine yardımlarından dövize bağlı olanlar varsa bozdurulsun” talimatı verdi. Bahçeli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada da özetle şunları kaydetti: “Dövizdeki tırmanış tehlike sınırını geçmiş durumda. Türkiye istikrarsızlığın batağına gömülmek isteniyor. Ekonomide dış kaynaklı bir komplo devreye alınıyor! Dövizi zalim tahakkümlerle, zorba yaptırım tehditleriyle yükselterek Türkiye’nin düşmesi hedefleniyor. Bir papazı bahane ederek ekonomide terör estiriliyor, 15 Temmuz’da yarım kalan ihanetin tamamlanması kurgulanıyor. Trump her yaptığı açıklamayla yangına benzin döküyor. Başaramayacaklar, yapamayacaklar, Türkiye’nin ekonomik çöküşünü sağlayamayacaklar! Bugün açıklanan Yeni Ekonomik Yaklaşım 2023’e ülkemizi istikrar ve güven içinde taşıyacaktır. Dolara mahkûm değiliz. Dolarla doğmadık, olmayınca da ölmeyiz. Zalimlerin dövizi tetikleyen mekanizmaları, finans ve ekonomik enstrümanları varsa, bizim de kırılmayacak mukavemetimiz, kopmayacak ve kapanmayacak milli ruh ve şuurumuz vardır.”

Haberin Devamı

‘Hepimiz aynı gemideyiz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomi ve dövizdeki yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Akşener, özetle şunları kaydetti: “Dış etkilerin varlığını bilmekle birlikte, aylardır uyardığımız gibi, yanlış ekonomi yönetimi ve israfın bir sonucu olarak, ekonomide ve dövizde kelimenin tam anlamıyla bir patlama yaşanmıştır. Ancak gün, bu ekonomik tabloyu iç siyaset malzemesi yapma günü değildir. Hepimiz aynı gemideyiz. Geminin adı Türkiye Cumhuriyeti. İçerideki sorunlarımızla ilgili söz hakkımız saklı kalmak kaydıyla, bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız. Atılacak her olumlu adıma gücümüz oranında katkı sunmaya hazırız. Küreselleşen dünyada ekonomiler de artık birer beka alanı. O yüzden İYİ Parti, aciliyet kazanan, millet ve ülke bekasını tehdit eden sorunun aşılabilmesi için, Cumhuriyet hükümetine her tür desteği vermeye hazırdır.”