Ekonomi Siz hiç üç boyutlu Sabri’yi izlediniz mi

Siz hiç üç boyutlu Sabri’yi izlediniz mi

03.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyuna sonradan giren iyi bir futbolcu maçın kaderini nasıl etkiliyorsa, 3D?özelliği eklenmiş maçın seyri de böylesine bir keyif veriyor

Siz hiç üç boyutlu Sabri’yi izlediniz mi

Futbol maçı izlemeyi seviyorum, uzun yıllar yurtdışında yaşamak bu alışkanlığımı törpüleyemedi. Fenerbahçe’nin biz taraftarlarına layık gördüğü travmalar da... Ancak daha önce hiç 3D bir futbol deneyimi yaşamamıştım. 3D demek, üç boyut demek.
Digitürk her hafta bir Süper Lig maçını 3D olarak yayınlıyor. LG’nin smart TV’si ve yanındaki rengarenk gözlükler sağolsun; arkadaşlar bizim eve toplandık ve heyecan içinde maçı beklemeye başladık. Bu deneyimin belki de lig tarihinin en acayip karşılaşmalarından birine denk geldiğini 90 dakika sonra anlayacaktık.
Galatasaray ve Orduspor maçında bir ömre sığacak kadar çok hadise yaşandı. Reddit ana sayfasına çıkmayı başaran bir komik golü, Abdurrahim Albayrak’ın başlattığı Harlem Shake gol sevinçlerini, 2-0’dan inanılmaz geri dönüşü, muhteşem golleri, hataları ve bir hakemin yürek titreten “Ben nerde yanlış yaptım!” hallerini üç boyutlu izlemek harika bir deneyimdi.

Tek göz ayarına dikkat!
Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. 3D görüntü kalitesi beklediğimden çok çok daha iyiydi. Özellikle tribün görüntüleri ve sahadaki futbolcuların yakın çekimlerindeki üç boyut hissi muazzam. Kameranın önünden zaman zaman hayalet gibi uçarak geçen top toplayıcılar ve yardımcı hakemler beynimize format atsa da maçı izlerken büyük zevk aldık.
Ancak yayın sırasında ekranda çıkan şifrenin görüntünün bozulmasına neden olduğunu da eklemek lazım. Sol gözü kapatıp tek göz ile izlediğinizde sorun hallolmakta.
Özetle; 399 nolu Digiturk kanalı, 3 boyutlu TV’si olanlar için oldukça eğlenceli bir 1.5 saat vaadediyor. Üst üste 3D maç izlemenin göz için yorucu olacağı kesin ancak imkanı olanlara haftada bir bu deneyimi yaşamasını önerebilirim.
Oyuna girdikten sonra maçın akışını değiştiren futbol fenomeni Sabri reisi her boyutuyla görmek için bile en az bir kere yapın bunu.

Haberin Devamı

Erotİk kanalda boyut riski var!

Yeni model LED TV’lerin büyük çoğunluğu 3D özelliği ile geliyor. Birçok kullanıcı için ise bu özelliği kullanmak çok mümkün olamamakta. 3 boyutlu filmlerin hala fazla pahalı olması TV’lerin 3D özelliğinin çoğu zaman atıl kalmasıyla sonuçlanıyor. Digitürk’ün yaptığı üç boyutlu yayınların bu nedenle önemli olduğunu söyleyebiliriz.
Süper Lig’in yanı sıra bazı Premier Lig maçları ve belgesel kanalları da 3D olarak yayınlanıyor. Fashion TV de belirli saatlerde üç boyutlu olarak izlenebiliyor. Fashion TV reytinginin önemli bölümünün kıraathanelerden geldiğini düşünürsek, yakında renkli gözlüklerle çanak oynayan ağır abiler görmeye kendimizi hazırlamakta fayda var.
Digitürk’ün 3D yayın yaptığı bir başka kanal da Penthouse. Ben kendimi feda ederek bu kanalı da sizler için test etmek isterdim. Ancak erotik bir kanalı üç boyutlu izlemeye cesaret edemedim. 3D görüntünün ne zaman kişinin üstüne üstüne gelebileceğini insan bilemiyor.

Haberin Devamı

Bu kutudan zekâ fışkırıyor

Uzun yıllardır Digitürk kullanıyorum. İyi bir dizi ve film izleyicisi olmama rağmen sinema paketine hiç abone olmadım. Çünkü kanal akışı saatlerine adapte olmak benim için çok zor.
Oysaki benim gibi birçok kullanıcının habersiz olduğu bir hizmet mevcut.
Kutular evdeki modeme çift uçlu bir ethernet kartıyla bağlandığında Digitürk IQ aktif hale geliyor. TV’de yayınlanan programların tekrarları, sinema paketindeki dizi ve filmler, LİG TV’de yayınlanmış maçlar paket olarak IQ’nun içinde yer alıyor.
Aboneliğinizin kapsamına göre sayısı 5 bini bulan bu içerikleri internet üzerinden TV ile izleyebiliyorsunuz. Yayın saatini takip etmek zorunda kalmadan...
Digitürk’ün 3.3 milyon abonesi var. 800 bin Digitürk kutusu IQ’ye uyumlu ancak hizmeti kullananların sayısı 100 bin.
Digitürk, bugünlerde iOS ve Android mobil cihazlara da yaydığı IQ’nun iletişimini biraz geç de olsa yapmaya başladı. Bir yılda IQ ile 900 binden fazla film izlenmesi potansiyelin işareti.
Toplam gelirlerinin yüzde 40’ını Lig TV’den elde eden Digitürk’ün diğer paketlerden elde ettiği geliri artırmasını bekleyebiliriz.