Ekonomi Son dakika: Erdoğan müjdeyi verdi! İlk teslimat 2021 yılında...

Son dakika: Erdoğan müjdeyi verdi! İlk teslimat 2021 yılında...

31.10.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli uzun menzilli bölgesel hava savunma sisteminin oluşturulması Savunma Sanayi Başkanlığımız öncülüğünde başlatıldı. İlk teslimatın 2021 yılında yapılması bekleniyor. Projenin ismi de Siper olacak" dedi.

Son dakika: Erdoğan müjdeyi verdi İlk teslimat 2021 yılında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün burada birbirinden önemli milli teknoloji geliştirme teknolojileri altyapı çalışmaları için bir araya geldik. TSK'ya teslim edilen yeni nesil silahların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ortaya koyduğumuz hedeflerden biri de uydu aynalarının ülkemizde üretilmesiydi. Kritik teknoloji olarak kabul edilen maliyeti yüksek parçaların maliyeti yüksekti. Bu proje sayesinden milli kabiliyet sayesinde geliştirme imkanı bulduk.

Ödenen yüksek tutarların yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Türkiye; savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin her alanında söz sahibi olma yolunda hızla ilerliyor. Tesiste uydu kameralarının yanında yurt dışı tedarikinde sorun yaşanan hassas optik ve teleskop aynalarının üretimi gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

Dünyada sayılı laboratuvarlardan biri oldu. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'ye yapılan saldırılardan biri de uyguladığımız bağımsız politikalara tepki olduğunu biliyorum. İş dönüp dolaşıp savunma sanayimize geliyor.

Son dakika: Erdoğan müjdeyi verdi İlk teslimat 2021 yılında...


'ÜLKEMİZDE ÜRETMEYİ BAŞARDIK'

Savunma sanayinde yüzde 65 olan yerlilik millilik oranını daha da yukarı taşıyacağız. Savunma sanayi sektörümüz bugün binden fazla şirket yanında kobilerin araştırma kuruluşlarının yanında milli bir yapıya ulaşmıştır. Elektromanyetik fırlatma sistemini ülkemizde üretmeyi başardık.

Işın projesi kapsamında yerli imkanlarla üretilen lazer sistemlerimiz yüksek isabet oranına sahip. Lazer silahlarımız kendi mühendislerimiz tarafından üretildi. Proje kapsamında millileştirildi. Günümüzde güvenlik kavramının anlamı değişti. Fiziki güvenlik siber güvenlikle tahkim edilmesi gerekiyor. Sınırlarımız içinde ve dışında operasyonlarda yerli savunma sanayi araçlarını aktif olarak kullanıyoruz.

Son dakika: Erdoğan müjdeyi verdi İlk teslimat 2021 yılında...

MİLLİ UZUN MENZİLLİ HAVA SİSTEMİ SİPER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı müjdesini vererek, “Uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sistemine olan ihtiyacımız farklı vesilelerle gündeme geliyor. Bu sistemin ülkemizin güvenliği için önemi de ortada. Türkiye’yi zamanla bu alanda farklı bir lige çıkartacak bir projenin ilk adımını bugün atıyoruz. Milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar, Savunma Sanayi Başkanlığımızın öncülüğünde TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından başlatıldı. İlk teslimatları 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bugün ayrıca tarihi önemdeki bu projemizin ismini ilan ediyoruz. 'Siper' adıyla başlattığımız milli uzun menzilli bölgesel hava savunma füze sisteminin hayırlı olmasını diliyorum. Bir savunma sistemi olduğu için adını da 'Siper' koyduk. İlgili tüm kurumlarımızdan projenin zamanında teslimatı konusunda en üst düzeyde gayret beklediğimi belirtmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

MİLLİ SİLAHLAR TEST EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde, Milli Silah Sistemi, Pulat Tahrip Sistemi ve Harp Başlığı Raylı Sistem Testi başarıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın sözlerinin satır başları ise şöyle:

Son dakika: Erdoğan müjdeyi verdi İlk teslimat 2021 yılında...

Ülkemiz açısından tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu alanları AR-GE alt yapısını geliştirmek için fırsat olarak görüyoruz. Çabalarımız sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız vizyonla şekillendi. Ülkemize teknolojik üstünlük kazandıracak projeleri hayata geçiriyoruz.

En büyük yerlileşme oranını savunma sanayiinde yaparak yüzde 75 oranına ulaştık. Attığımız her adım tam bağımsız ve güçlü Türkiye içindir. TÜBİTAK çalışmalarının altını oyan hain FETÖ'nün ardından ciddi bir reform çalışmasına girdik.

Açılışı yapılacak tesisler ve izleyeceğimiz testler Türkiye'nin ortak bir hedefe yöneldiğinde nedenli başarılı olduğunun somut bir kanıtıdır.