Ekonomi Sönmez, turizmde atağa kalktı

Sönmez, turizmde atağa kalktı

06.01.2009 - 00:55 | Son Güncellenme:

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, tekstil üretiminin yavaşlatılmasının, grubun küçülmesi olarak algılanmamasını gerektiğini belirterek, yeni dönemde yatırımlarını turizm, enerji, teknoloji perakendeciliği ve çimento sektöründe sürdürdüklerini söyledi

Sönmez, turizmde atağa kalktı

Turizmin, Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olduğunu dile getiren Celal Sönmez, “Biz de Sönmez Grubu olarak o sektörde bulunalım dedik. İlk yatırımımızı da Bodrum Gündoğan’da yaptık. Burada, 5 yıl önce 550 yataklı tesisi tamamladık. 2’nci yatırımımız da Uludağ’daki Monte Baia oldu” dedi.
Turizm yatırımlarının sürdüğünü, bu kapsamda 1 Haziran 2009 tarihinde bin 200 yatak kapasiteli Antalya’da Lara Baia’nın hizmete gireceğini söyleyen Sönmez, Monte Baia’yı zincir haline getirmek istediklerini belirtti.
‘Şehir oteli’ konseptindeki Bursa Baia’nın 1 Temmuz 2009’da açılacağını anlatan Sönmez, ‘Termal Baia’ adını verecekleri otelin inşaatına da 2009 yılı içinde başlamayı planladıklarını söyledi.
Sönmez, İstanbul, İzmir ve Ankara’da da otel yatırımına ilişkin projeleri olduğunu belirterek, “Benim düşüncem, yaşadığım sürece otel yatırımları sayısını 10’a çıkartmak. Ondan sonra oğullarım ne yapacaksa yapsınlar. Turizm, Türkiye’nin vazgeçilmez bir sektörü” dedi.